Basil, a király

2018-09-07

Helycsere volt a leggyakrabban örökbefogadott állatok augusztusi sorrendjében: Basil, a fenséges hímoroszlán az előző hónap második helyezése után a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára lépett, míg Arun, a bájos elefántkölyök – aki szinte megszületése óta vezette a listát -  leszorult a második helyre! A TOP 10 további helyezettjei is eléggé eltérnek az általános trendtől.

Bia, a Holnemvolt Várban simogatható alpaka megőrizte dobogós helyezését, Hedvig, a hóbagoly pedig az előkelő negyedik helyet foglalta el a legnépszerűbb állatok között. Az augusztusi TOP-10-es lista további helyezettjei is igen érdekes megoszlást mutatnak: többszörös holtverseny alakult ki az 5.,6.,7. és 8. helyen. Egyforma számú örökbe fogadója volt a nőstény kispandának, Aurórának (bár ez neki és párjának is jelentős visszalépést jelent), a múlt hónapban is legnépszerűbb pingvinnek, Pulcsinak, a Gyurika nevű gyűrűsfarkú makinak és Balunak, a barna medvének. A 9.-10.-11. helyen szintén hármas holtversenyben végzett Zawadi szurikáta, Norbi, a hím tigris és Noé, az oroszlánfóka.

Jelentősen átalakult tehát a legkedveltebb állatok listája: olyanj általános közönség-kedvencek maradtak ki az élbolyból, mint Niva, a gyönyörű nősténytigris, a jegesmedvék, vagy Indigo, a tündéri gorilla kölyök, vagy az ifjabb zsiráfok valamelyike. Sőt, a zsiráfok még a csapatversenyben sem kerültek a dobogó közelébe, pedig erre hosszú idő óta nem volt példa. Sőt, Basil kiemelkedő augusztusi népszerűségének köszönhetően a másik két oroszlánt is az élre emelte, így az oroszlánok a csapatversenyt is megnyerték, míg az elefántok itt is a második helyre kerültek. A harmadik helyet pedig a pingvinek foglalták el, - igaz ők összesen huszan indultak a népszerűségi lista csapatversenyében.