Archívum

Összesen: 813 db

További oldalak: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 41 »

2020-08-28

Szeretnél Móriccal aludni?

Alvóbaba. A három hetes kis orángután leggyakrabban így lehet látni: anyukája, Lia hátán szundikál. Szeretnél te is Móriccal aludni?

Olvasom tovább...

 

2020-08-21

Tanuljunk a hangyásztól!

A Túllövés napján – idén augusztus 22-re esik – fontoljuk meg a sörényes hangyászok fogyasztási stratégiáját! A kis Guba nemzettségének példáját kellene követnünk!

Olvasom tovább...

 

2020-08-20

Hazavinnéd Móricot?

Erről persze szó nem lehet, Lia, anyukája sem hagyná! De lehetsz a tiszteletbeli nevelőszülője és arra is van megoldás, hogy alvótársad legyen, és hogy mindenféle orangutános csecsebecsékkel játszhass naphosszat.

Olvasom tovább...

 

2020-08-19

Az Orangutánok világnapján

Láttatok már meghatóbb jelenetet? Lone, a hat éves orangutánlány megpuszilja Móric, újszülött kistestvére kezecskéjét, míg Lia, édesanyjuk mosolygó szemmel figyeli az idillt.

Olvasom tovább...

 

2020-08-11

Nehezen tanul? Ellenkezőleg!

Sokan hallottuk már a mondást: nehezen tanul, könnyen felejt, mint a kiselefánt. De ez egyáltalán nincs így, sőt, sokkal inkább az ellenkezője igaz!

Olvasom tovább...

 

2020-08-09

154.

Pontosan 154 éve, 1866. augusztus 9-én a déli harangszóra nyitotta meg kapuit a Fővárosi Állat és Növénykert.

Olvasom tovább...

 

2020-08-07

Szülinapi ajándékok

Előrehozott „szülinapi buli” volt az Állatkertben, hiszen vasárnap lesz a Fővárosi Állat- és Növénykert megnyitásának 154. évfordulója. Ez alkalommal az Állatkert lakói kaptak ajándékot: némelyikük különlegesen finom falatokat, mások pedig az Alapítványunk által adományozott állati játékokat. Például Zulu, a kézzel nevelt szurikátakölyök.

Olvasom tovább...

 

2020-08-03

Babaváró flamingó Radics Gigi állata

Nem véletlenül fogadott örökbe egy flamingó fiókát Radics Gigi. Mint mondta, a születendő kislányának berendezett babaszoba tapétája éppen flamingó mintás.

Olvasom tovább...

 

2020-07-23

Indigo új nevelőszülei

Kiemelt támogatói, arany fokozatú nevelőszülei vannak Indigónak. A SwiconGroup dolgozóinak gyerekei több állat közül választották ki és szavazták meg, hogy a tündéri gorilla kölyköt fogadják örökbe.

Olvasom tovább...

 

2020-07-13

Bendegúz, a sztárjelölt

Már látható Auróra mellett a kifutóban Bendegúz, az újonnan érkezett vörös macskamedve fiú. Minthogy a kispandák mindig is a legnépszerűbb állatok közé tartoztak az állatkertben, vélhetően Bendegúznak is sok örökbe fogadója lesz.

Olvasom tovább...

 

2020-07-07

Kenguruk a középpontban

Immár négy kengurufaj látható az Állatkertben: Parma kenguruk érkeztek a szürke óriáskenguruk mellé, s rajtuk kívül az Ausztrál házban élő ecsetfarkú patkánykenguru, valamint az állatsimogató kedvencei, a Bennet-kengurukat képviselik az erszényeseket.

 

Olvasom tovább...

 

2020-07-06

Az alpakák segíthetnek a koronavírus ellen

Örvi és társai (Csoki, Fluffy, Karamel) majd csak akkor lesznek ismét látogathatók, ha újra kinyit a HolnemvoltVár. Az alpakákról érkezett friss kutatási eredmények valószínűleg még népszerűbbé teszik majd e kedves állatokat.

Olvasom tovább...

 

2020-07-02

Flamingó fiókák

Egy híján 20 szürke kis gombóc totyorog a felnőttek lábainál, így több mint másfélszázra növekedett a budapesti flamingó csapat.

Olvasom tovább...

 

2020-06-21

Élj boldogan, Irungu!

A zsiráfok világnapja alkalmából idézzük fel Irungueddigi élettörténetét történetét, ami – szerencsére – igen szerencsés mederben folydogál.

Olvasom tovább...

 

2020-06-20

Már az állatházak is látogathatók

A megszokott rendben látogatható már az Állatkert, a mai nappal kinyitnak az állatházak belső terei. is. Az Ajándékbotban és a személyes örökbe fogadásnál még kötelező a maszk használata.

Olvasom tovább...

 

2020-06-15

A tevének nem gond, a zsiráfnak igen

A sivatag hajójának – a tevének – nem gond. De mi lesz a többiekkel? A Dekkán fennsíkon élő vadkutyákkal? Az időszakos sekély vizekben táplálkozó batlákkal? Vagy akár a zsiráfokkal, akiknek természetes élőhelyén, a szavannákon az egyik legnagyobb gond az elsivatagosodás veszélye?

Olvasom tovább...

 

2020-06-12

Jó hírek az oroszlánokról

Állatkertünkben különleges oroszlánok élnek. Az ázsiai oroszlánok alfajához tartozó egyedek. Bazil, Kaskai és Shakira rokonai az ókorban a Balkán félszigeten is közismertek voltak, az utolsó évezredben viszont már India kis területére szorultak vissza.

Olvasom tovább...

 

2020-06-06

Bye-bye Belij!

Az ideiglenesen hazánkban állomásozó, két moszkvai jegesmedve-suhancok egyike egy belgiumi állatkertbe költözött. Szép további éveket, Belij! Biztosan ott is jól érzed majd magad, lesz labdád, amivel játszhatsz, de már nem a tesód, hanem egy fess jegesmedve-menyecske oldalán!

Olvasom tovább...

 

2020-06-05

A környezetvédelem közös felelősségünk

Ő Benedek, a háromlábú sün. Jószándékú emberek találták meg félholtan az avarban. Itt az állatkertben új esélyt kapott az életre.Bárcsak mindenki olyan felelősen állna környezetünk ügyes-bajos dolgaihoz, mint Benedek megmentői! S nem csak június 5-én, a környezetvédelmi világnapon.

Olvasom tovább...

 

2020-06-05

Létszámkorlátozás nélkül látogatható az Állatkert!

Már a szurikáták is tudják: 2020. június 5-től megnyitnak az állatkerti jegypénztárak és a helyszínen váltott jeggyel, létszámkorlátozás nélkül látogatható az Állatkert. A biztonsági előírásokat - így a távolság tartást - persze be kell tartani!

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 41 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink