Archívum

Összesen: 813 db

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 41 »

2020-02-12

Kismajmot, legálisan

Azt a… Erre tényleg nincsenek szavak... Valóban lenne kereslet neten rendelt kismajmokra? Igaz, ami igaz, nálunk is lehet ilyet csinálni, csak nem éppen úgy, ahogyan az idézett cikk írja. (A lelkiismeretes felderítést köszönjük a portál újságírójának.)

Olvasom tovább...

 

2020-02-09

Bálint nap: amikor a verebek párt választanak

Kit szeretnél párodnak? Aki a verébre hasonlít, vagy a pávára? Fontold meg: nem csak a külcsín, a belbecs is számít! Érdemes végiggondolni február 14-e, Valentin nap előtt, amit nevezzünk bátran Bálint-napnak és amire különleges ajándékot kínálunk.

Olvasom tovább...

 

2020-02-02

Állatkerti Kultúrkvíz

Szereted az állatokat? És az irodalmat, filmeket, zenéket? Ha igen, akkor ezt a játékot neked találtuk ki! Tíz héten keresztül vasárnaponként felteszünk egy kérdést a facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/allatkertialapitvany/), amire kommentben lehet válaszolni a következő péntek éjfélig. Szombaton már sorsoljuk is a nyertest, aki egy általa kiválasztott állat tiszteletbeli nevelőszülője lehet. (A nyereményjáték szabályait cikkünk alján közöljük.)

Olvasom tovább...

 

2020-01-31

Példakép az Alapítványnak: Gerald Durrel

Bárcsak századannyit tehetnénk mi is az élővilágért, mint ő, a Durrell Vadvédelmi Alapítvány életre hívója.

Olvasom tovább...

 

2020-01-29

A hatodik nyertes osztály

Novemberi cikkünkben még csak kérdésként tettük fel, most már válaszolni is tudunk melyik "gorillás osztály" lesz a következő nyertese mobiltelefon visszagyűjtési akciónknak.

Olvasom tovább...

 

2020-01-15

Minden, ami medve

Lehet barna, lehet fehér, de akár vörös is: „Minden, ami medve” akciónkkal az állatkerti Mackófarsang látogatóinak kedvezünk. No, meg azoknak is, akik éppen azon a hétvégén nem érnek rá, de máskor meglátogatnák kedvencüket az Állatkertben.

Olvasom tovább...

 

2019-12-18

Karácsonyra ajándékozz Állatkertet!

Ha túl rövidnek tartod a téli nyitvatartási időnket az Állatkerti Ajándékboltban, de állati jó ajándékainkat szeretnéd, - két budapesti bevásárlóközpontban is megtalálod alapítványi standunkat.

Olvasom tovább...

 

2019-12-17

Jótékonyságból jeles

Heteken át tartó levelezés előzte meg a mai „ajándék átadást”. Az Aquincum Általános Iskola 6.a. osztályának tanulói ugyanis elhatározták: nem egymást ajándékozzák meg Karácsonykor, hanem valamelyik állatkerti állatot lepik meg.

Olvasom tovább...

 

2019-12-09

Indigó hálásan köszöni...

A Mikulás-hétvégi gyűjtőakció eredménye majdnem négyezer készülék. A fényképre rá sem fért valamennyi, a raktárunk is dugig van.

Olvasom tovább...

 

2019-12-06

Mézeskalács, alma, dió, mogyoró – megjött a Mikulás a gorillákhoz.

Kiscsizmájuk nincsen, ezért különleges (cukorszegény) mézeskalács-tálban kapták meg a finomságokat a gorillák! A Mikulás-hétvége az Állatkertben róluk is szól, hiszen élőhelyük védelmében három napig 200 Ft-os jeggyel jöhetnek be a rossz mobiltelefonokat leadók!

Olvasom tovább...

 

2019-12-03

Különleges kedd

Ha túl vagy a fekete pénteken és a cyber hétfőn, akkor éppen ideje, hogy a szívedre hallgass! Az AdakozóKedd kiváló lehetőséget teremt a jótékonyságra.

Olvasom tovább...

 

2019-11-29

Ajándékozz élményeket Karácsonyra!

Ajándékozz Karácsonyra Állatkertet! Lehet tigrised, elefántod, zsiráfod, de akár jegesmedvéd is, ha örökbe fogadod valamelyiküket.

Olvasom tovább...

 

2019-11-21

Sikeres a mobiltelefon-gyűjtés, de…

Hihetetlenül sok mobiltelefont kapunk az iskoláktól, akik csomagjaikkal rengeteget tesznek a gorillák élőhelyéért. Csak azok a töltők ne lennének…

Olvasom tovább...

 

2019-11-08

Szülinapi buli Arun köszöntésére

Arun, a ma két éves kiselefánt – ha tudna énekelni -  biztosan eldalolná az Alma együttes születésnapi dalát...

Olvasom tovább...

 

2019-11-01

Ki lesz a hatodik nyertes?

Nemcsak az őserdők lakói hálásak a leglelkesebb mobiltelefon-gyűjtő osztályoknak, hanem Alapítványunk is.

Olvasom tovább...

 

2019-10-15

Budaörsi gólyák

Ismét felkeresték a budaörsi gólyák az Állatkertet, hogy folytassák a szép hagyományt: a Herman Ottó Általános Iskola első évfolyama örökbe fogadta Kelepet és Alízt, az állatkerti gólyákat.

Olvasom tovább...

 

2019-10-09

Köszönet és hála az örökbe fogadóknak

Mi mást is lehetne írni: tényleg remek társaság gyűlt össze ismét az Állatkerti Nevelőszülők Napján vasárnap. Nem ijedtek meg a meteorológiai előrejelzésektől, az igazán hűvös idő dacára is felkerekedtek, hogy meglátogassák a kedvenceiket.

Olvasom tovább...

 

2019-10-02

Hol és hánykor? Listáztuk a szülői értekezleteket.

Öt napja van minden kedves, tiszteletbeli nevelőszülőnek arra, hogy alaposan áttanulmányozza az alábbi listát! Ezen megtalálja, hogy hol és mikor találkozhat személyesen örökbefogadott állata gondozójával, azaz éppen hol és mikor lesz az őt és kedvencét érintő szülői értekezlet október 6-án.

Olvasom tovább...

 

2019-09-30

Október első vasárnapján: Állatkerti Nevelőszülők Találkozója

Egyre többször csöng a telefon: sok örökbefogadó érdeklődik, mikor is lesz az őszi szülői értekezlet? Szívesen válaszolunk mindenkinek, akár nagydobra is verjük: október 6-án várjuk a nevelőszülőket!

Olvasom tovább...

 

2019-09-25

Akadálynemtesített Állatkert, autistáknak is.

Tavaly már kipróbáltuk, idén is bevált. Autista gyermekeket (és most családtagjaikat is) láttunk vendégül, akik remekül érezték magukat az Állatkertben. Olyan dolgokat is megnázhettek, amire más alkalommal nem lett volna lehetőség.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 41 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink