Archívum

Összesen: 843 db

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 43 »

2020-07-07

Kenguruk a középpontban

Immár négy kengurufaj látható az Állatkertben: Parma kenguruk érkeztek a szürke óriáskenguruk mellé, s rajtuk kívül az Ausztrál házban élő ecsetfarkú patkánykenguru, valamint az állatsimogató kedvencei, a Bennet-kengurukat képviselik az erszényeseket.

 

Olvasom tovább...

 

2020-07-06

Az alpakák segíthetnek a koronavírus ellen

Örvi és társai (Csoki, Fluffy, Karamel) majd csak akkor lesznek ismét látogathatók, ha újra kinyit a HolnemvoltVár. Az alpakákról érkezett friss kutatási eredmények valószínűleg még népszerűbbé teszik majd e kedves állatokat.

Olvasom tovább...

 

2020-07-02

Flamingó fiókák

Egy híján 20 szürke kis gombóc totyorog a felnőttek lábainál, így több mint másfélszázra növekedett a budapesti flamingó csapat.

Olvasom tovább...

 

2020-06-21

Élj boldogan, Irungu!

A zsiráfok világnapja alkalmából idézzük fel Irungueddigi élettörténetét történetét, ami – szerencsére – igen szerencsés mederben folydogál.

Olvasom tovább...

 

2020-06-20

Már az állatházak is látogathatók

A megszokott rendben látogatható már az Állatkert, a mai nappal kinyitnak az állatházak belső terei. is. Az Ajándékbotban és a személyes örökbe fogadásnál még kötelező a maszk használata.

Olvasom tovább...

 

2020-06-15

A tevének nem gond, a zsiráfnak igen

A sivatag hajójának – a tevének – nem gond. De mi lesz a többiekkel? A Dekkán fennsíkon élő vadkutyákkal? Az időszakos sekély vizekben táplálkozó batlákkal? Vagy akár a zsiráfokkal, akiknek természetes élőhelyén, a szavannákon az egyik legnagyobb gond az elsivatagosodás veszélye?

Olvasom tovább...

 

2020-06-12

Jó hírek az oroszlánokról

Állatkertünkben különleges oroszlánok élnek. Az ázsiai oroszlánok alfajához tartozó egyedek. Bazil, Kaskai és Shakira rokonai az ókorban a Balkán félszigeten is közismertek voltak, az utolsó évezredben viszont már India kis területére szorultak vissza.

Olvasom tovább...

 

2020-06-06

Bye-bye Belij!

Az ideiglenesen hazánkban állomásozó, két moszkvai jegesmedve-suhancok egyike egy belgiumi állatkertbe költözött. Szép további éveket, Belij! Biztosan ott is jól érzed majd magad, lesz labdád, amivel játszhatsz, de már nem a tesód, hanem egy fess jegesmedve-menyecske oldalán!

Olvasom tovább...

 

2020-06-05

A környezetvédelem közös felelősségünk

Ő Benedek, a háromlábú sün. Jószándékú emberek találták meg félholtan az avarban. Itt az állatkertben új esélyt kapott az életre.Bárcsak mindenki olyan felelősen állna környezetünk ügyes-bajos dolgaihoz, mint Benedek megmentői! S nem csak június 5-én, a környezetvédelmi világnapon.

Olvasom tovább...

 

2020-06-05

Létszámkorlátozás nélkül látogatható az Állatkert!

Már a szurikáták is tudják: 2020. június 5-től megnyitnak az állatkerti jegypénztárak és a helyszínen váltott jeggyel, létszámkorlátozás nélkül látogatható az Állatkert. A biztonsági előírásokat - így a távolság tartást - persze be kell tartani!

Olvasom tovább...

 

2020-06-04

Hamarosan indulnak az esti séták az Állatkertben!

Kíváncsi vagy a vacsorájukra? Meglesheted! Hamarosan indulnak az esti séták az Állatkertben!

Olvasom tovább...

 

2020-05-30

Játékot kapnak az állatok a támogatóktól

Nem hagyták magára az Állatkertet a támogatók a járványügyi zárlat idején sem: az újra nyitásig több mint egymillió forintot adományoztak az Állatkerti Alapítvány „Egy falatka Állatkert” kezdeményezésére. Az adomány-utalványt gyermeknap alkalmából vette át Szabó Roland, az Állatkert főigazgató helyettese Montskó Évától az Állatkerti Alapítvány vezetőjétől.

Olvasom tovább...

 

2020-05-30

Janek, az új fiú

Immár a harmadik takin alfajjal ismerkedhetnek meg az állatkert látogatói. A szecsuáni, majd a mismi-takin után megérkezett a csehországi Liberecből Janek, az arany takin.

Olvasom tovább...

 

2020-05-29

Kedvence a szurikáta

Kollégáitól kapta ajándékba Furahát, még tavaly ősszel. „Éppen ideje volt, hogy meglátogassam” – mondta Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Olvasom tovább...

 

2020-05-25

Akció az újrahasznosított palackokból készült plüssökre

Mit lehet csinálni tíz darab félliteres műanyag palackból? Ilyen cuki plüss figurákat! Az Állatkerti Ajándékboltban ilyen környezetbarát plüssöket kínálunk gyermeknapra.

Olvasom tovább...

 

2020-05-21

Vissza a természethez!

Rókát néha még a nagyvárosokban is lehet látni, de tudjuk, nem itt van az eredeti élőhelye. Ő – és a vadállatok többsége – sajnos vesztésre áll az ember és a természet csatájában. A Magyar Természet Napján (amely egybeesik a biológiai sokféleség nemzetközi napjával) érdemes végiggondolni a kilátásokat.

Olvasom tovább...

 

2020-05-19

Nevelőszülők figyelmébe!

Limitált látogatószámmal nyitja meg kapuit a budapesti  Állatkert május 20-án, így csak az interneten vásárolt jegyekkel lehet belépni az intézmény területére. Egyelőre sem az állatlátogatói szelvényeket, sem a nevelőszülői kártyát nem lehet használni.

Olvasom tovább...

 

2020-05-19

Újra nyitunk május 20-án

Szerdától újra kinyit a Budapesti Állatkert és így az Ajándékbolt is. Ismét lesz lehetőség a személyes örökbe fogadásra és a futárszolgálattal való kézbesítésre is.

Olvasom tovább...

 

2020-05-18

Sikeres volt a virtuális Állatkerti Nevelőszülők Találkozója

Ha élőben nem is találkozhattak kedvenceikkel az örökbe fogadók május 17-én, a virtuális  eseménynek nagy sikere volt követőink körében.

Olvasom tovább...

 

2020-05-14

Itt a Nevelőszülők Virtuális Találkozója részletes programja

Arun, Auróra, Niva – és a többi kedvenc – most tavasszal nem találkozhatnak személyesen örökbefogadóikkal. Ezért virtuálisan tartjuk meg a május 17-i Állatkerti Nevelőszülők Napját. Íme, a részletes program.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 43 »

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink