Magunkról

 

Alapítványunk 1992. óta partnere az Állatkertnek mindenben, ami segíti az itt élő állatok jólétét, a látogatók kellemes időtöltését, bolygónk élővilágának megismerését, a környezet- és természetvédelem céljainak elérését. Ehhez közhasznú minősítésű civil szervezetünk támogatói biztosítják a fedezetet.

Legnépszerűbb adománygyűjtő programunkban az állatkerti állatok jelképes örökbeadása révén játékos formában lehet támogatni az Állatkertet. Bárki lehet állatkerti nevelőszülő, aki egy minimális összeg fejében egy éves időtartamra örökbe fogad egy általa kiválasztott, nálunk élő állatot.

Erről díszes oklevelet kap, valamint az örökbefogadott állat életrajzi lapját. A nevelőszülők nevét egy éven át közzé tesszük a honlapunkon, amennyiben az örökbefogadó hozzájárul. Nagyobb támogatás esetén az örökbefogadó neve az állat kifutójához is kikerül egy táblára. A minimális támogatási összeg tízezer forint, aminek fejében az örökbefogadó részt vehet az évente kétszer (májusban és októberben) rendezett Állatkerti Nevelőszülők Napján. Ezeken a napokon ingyenesen beléphet az örökbefogadáskor kapott kártya segítségével. A „nevelőszülői értekezleten” beszélgethet állata gondozójával kedvencéről, tájékozódhat adománya felhasználásáról, valamint érdekes programokról, meglepetésekről is gondoskodunk a nevelőszülők számára.

Örökbe fogadni személyesen a Budapesti Állatkertben, a Főkapunál található irodánkban lehet a kert nyitvatartási idejében, vagy honlapunkon on-line a nap 24 órájában. Az örökbefogadás minimális tízezer forint, de a nagyobb adományokat is köszönettel fogadjuk, minden fillérnek van helye. Természetesen egy állatnak több nevelőszülője is lehet, nincsen kizárólagosság.

Sokat segítenek céljaink megvalósításában a személyi jövedelemadójuk 1%-át felajánló támogatóink is, aminek gyűjtésére – közhasznú civil szervezetként – jogosultak vagyunk. Adószámunk: 18008481-2-42

A rendelkező nyilatkozat az alábbi linken letölthető:

 Nyomtatható rendelkező nyilatkozat adó 1%-ról

Kérjük, a kitöltött nyilatkozatot csatolja éves adóbevallása mellé, majd továbbítsa a NAV felé. Köszönjük.

Adománya jó helyre kerül: az Állatkert fejlődése, állatállományának gyarapodása, az évről évre születő kölykök és fiókák nagy száma bizonyítja, hogy állataink jól érzik magukat a Fővárosi Állat- és Növénykertben, -  ez záloga annak, hogy látogatóink élményekben dús órákat tölthessenek itt.

Ehhez az ön segítsége és Alapítványunk munkája is hozzájárul. 

Alapítványunk védnökei: Németh Kristóf színművész, Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok tőrvívó, Gálvölgyi János színművész (a képen még Montskó Éva, az Alapítvány elnöke és Dr. Persányi Miklós, az állatkert korábbi főigazgatója és a zsiráfok társaságában)

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink