Bese is korizott

2019-02-23

Jegesmackóval ünnepeltek az olimpiai bajnok Liu fivérek a Magyar Korcsoláyzás Napján, hiszen örökbe fogadott állatukat is meghívták az ünnepi korizásra. Bár Belij és Szerij, az igazi jegesmackók nem kaptak kimenőt az Állatkerttől, Bese-maci örömmel helyettesítette őket.

 

Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor – az első magyar téli olimpiai bajnokságot nyert rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjai – még tavaly májusban örökbe fogadták Bélijt és Szerijt, a jegesmedve tesókat. Gondos nevelőszülőként az ünnepi pillanatokban is eszükbe jutottak az állatkerti jegesmackók: meginvitálták őket az első Magyar Korcsolyázás Napjára,  ami éppen az olimpiai bajnokság első évfordulójára hirdetett meg a Magyar Korcsolyázó Szövetség.

Bese-maci fogadta el a meghívást az igaziak helyett, így együtt rótta a tiszteletkört az olimpiai bajnokcsapattal, a kisebb-nagyobb korisok nagy örömére. Még az Usain Bolttól kapott pezsgővel is megkínálták macinkat, de ő kiskorú, fegyelmezett bocsként nem fogadta el az alkoholt… A nékül gratulált ismét olimpiai bajnok nevelő szüleinek.

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

Bronz fokozatú támogatóink