Archívum

Összesen: 601 db

További oldalak: « 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 »

2008-10-30

Nevet keresnek a kis orrszarvúnak

A kis orrszarvúnak még mindig nincs neve! Ezt azonban az Állatkert minél hamarabb orvosolni szeretné. Hétfőtől az Állatkert weboldalán, valamint a helyszínen, az információs pavilonnál is lehet szavazni arra, hogy milyen nevet kapjon a jövevény.

Olvasom tovább...

 

2008-10-22

Megszületett a kis orrszarvú!

Megszületett a Fővárosi Állat- és Növénykert várva várt orrszarvúja. A hajnali ötkor világra jött apróság az első olyan orrszarvú a világon, amelyik fagyasztva tartósított hímivarsejtek felhasználásával, mesterséges úton fogant. A szigorú állategészségügyi intézkedések miatt a kicsit most még nem láthatja a nagyközönség. A szomszédos látogatóteret, ahol legalábbis a "szülőszoba" monitor képe látható lesz, várhatóan szombaton tudjuk megnyitni.

Olvasom tovább...

 

2008-10-21

Bóbita elköltözött

Bóbita, a tavaly tavasszal született afrikai oroszlán kölyök ma búcsút vett gondozóitól, szüleitől: Mirzától és Pussytól; és a szegedi vadasparkba költözött.

Olvasom tovább...

 

2008-10-21

Csenge és Csiú

Ismét vannak leopárdkölykök az Állatkertben!

Csenge és Csiú most egy hónaposak, de még további négy hetet kell várni arra, hogy a nagyközönség is láthassa őket.

Olvasom tovább...

 

2008-10-17

Megérkezett a negyedik zsiráf

Október 14-én este megérkezett Budapestre az Állatkert negyedik zsiráfja. A prágai születésű, 14 hónapos nőstény a Sandra nevet viseli. A gondozók jelenleg azon dolgoznak, hogy összeszoktassák az új jövevényt a másik három zsiráffal. Ez várhatóan nem lesz nehéz, hiszen a Sandra és az áprilisban érkezett Ingrid még Prágából ismerik egymást.

Olvasom tovább...

 

2008-10-14

Morzsa, a szurikáta gyerek

Először szaporodtak új helyükön a Fővárosi Állat- és Növénykert szurikátái. A mongúzok és manguszták rokonságába tartozó kisragadozóknál augusztus végén született kölyök, ám a Morzsa névre keresztelt állat csak mostanában merészkedett elő a föld alatti járatokból.

Olvasom tovább...

 

2008-10-10

Jegesmedve öröm

Az állatkert két jegesmackója, Lady és Vitus egy különleges ajándékban részesült a Nevelőszülők Találkozója alkalmából. A Bárány házaspár egy hatalmas, piros labdával lepte meg védenceit.

Olvasom tovább...

 

2008-09-27

Nevelőszülők Találkozója 2008. október 5-én!

Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a soron következő Nevelőszülők Találkozója 2008. október 5-én, vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen az a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2008-09-23

Köszönet az 1%-ért!

Kedves Örökbefogadóink, Barátaink, és Támogatóink!

Köszönjük Önöknek a minden elképzelésünket felül múló felajánlást!

Olvasom tovább...

 

2008-09-11

Nevet kapott a kis langur

Az augusztusban született jávai langur kölyöknél kétséget kizáróan sikerült megállapítani milyen nemű.
Külön érdekesség, hogy a kislány a faj első Magyarországon született egyede.

Olvasom tovább...

 

2008-09-02

A Vízparti Élet Házának különös lakója a pipabéka-2008. A Béka éve

A békák közt az egyik legbizarrabb kinézetű a pipabéka (Pipa pipa). A testét mintha laposra préselték volna, erős hátsó lábaihoz képest csenevésznek tűnnek a mellsők, és lapított fejét alig lehet elkülöníteni a törzs többi részétől.

Olvasom tovább...

 

2008-08-27

Rendkívüli ajánlat csak örökbefogadóinknak!

A Kossuth Kiadó és a Metro napilap együttműködésének köszönhetően megjelent egy új könyvsorozat. A 16 kötetből álló Természettudományi Enciklopédia könyvesbolti forgalomba nem kerül.
Csak és kizárólag örökbefogadóink részére biztosítjuk a kedvezményes vásárlást. A sorozat eddig megjelent minden kötete kapható az Alapítvány irodájában.

Olvasom tovább...

 

2008-08-27

Először született Magyarországon jávai langur!

Jávai langur született az Állatkertben. A ritka délkelet-ázsiai majomfajt Magyarországon először sikerült szaporítani. A kicsi augusztus 18-án látta meg a napvilágot, és nevelésében nemcsak az anyaállat, hanem a csapat többi tagja is részt vesz.

Olvasom tovább...

 

2008-08-25

Megjelent a Vidrasors DVD-n!

A tavalyi filmszemlén rendezői-díjat nyert alkotás egy elárvult vidrakölyök izgalmas és fordulatokban bővelkedő története, akit emberek mentenek meg és nevelnek fel, hogy majd szabadon eresszék.

Olvasom tovább...

 

2008-08-12

Már látható a vörös vadbivaly csapat

A vörös vadbivalyok Magyarországon még soha nem látott látványosságnak számítanak.
Adena, Kalypso és Lindani alkotja a kedves vadbivaly-triót.

Olvasom tovább...

 

2008-08-12

Hölgytriász- vadkutyák az Állatkertben

Érdekes állatokkal gazdagodott a Fővárosi Állat- és Növénykert.
Az ázsiai vadkutya (Cuon alpinus) a vörös farkas, illetve a kannada nyelvből eredeztethető dhole néven is ismert.

Olvasom tovább...

 

2008-07-27

Három fióka a koronásdarvaknál

Mami és Papi, a két koronásdaru gondos szülőként nevelik három fiókájukat. Bár ez a pár korábban már több fiókát is sikeresen felnevelt, most először fordult elő, hogy egyszerre három „trónörökös” jött a világra.

Olvasom tovább...

 

2008-07-10

Noé és Mídász, a két új mackónk

Ismét vannak barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykert Nagysziklájánál. A július elején átadott, felújított medvekifutóba három állat költözött be. Közülük ketten a barnamedve világosabb színű, szíriai alfajához tartoznak. Ilyen medvéket utoljára XIX. században láthatott az Állatkert közönsége.

Olvasom tovább...

 

2008-06-28

Kölyökdömping a nagy maráknál

Nyolc kölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykert Dél-Amerika kifutójában, a pampalakó nagy maráknál. A legidősebb öthetes, a legfiatalabb szerdán látta meg a napvilágot.

Olvasom tovább...

 

2008-06-21

Mentett berbermajmok az Állatkertben

Tizenhárom berbermajmot fogadott be a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az állatok egy holland alapítványtól kerültek Budapestre. Eredetileg magánszemélyektől kobozták el őket, de akadnak a csapatban olyan állatok is, amelyeket francia vagy belga városok közterületein csíptek nyakon.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink