Archívum

Összesen: 522 db

További oldalak: « 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 »

2007-08-05

Johnny az örök vadászmezőkre költözött

Elpusztult a világ egyik legidősebb élő fehérfejű rétisasa a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Johnny nevű madármatuzsálemet, aki egyébként az intézmény legidősebb és legnépszerűbb tollas lakója volt, július 25-én érte a halál

Olvasom tovább...

 

2007-06-21

Nevelőszülők találkozója 2007. június 24-én!

Kedves Nevelőszülő!

Szeretnénk emlékeztetni, hogy a rendkívüli szülői értekezlet június 24-én vasárnap kerül megrendezésre. Kérjük a meghívót ne felejtsék otthon, hiszen ez a nevelőszülők részére egyben belépőjegyként is szolgál.

Olvasom tovább...

 

2007-06-18

Bébi bumm az Állatkertben

A közelmúltban ismét számos aprósággal gyarapodott a Fővárosi Állat- és Növénykert gyűjteménye. A prérikutyáknál több kölyök is előmerészkedett az elmúlt napokban, fióka kelt az emuknál, az aranyhasú mangábéknál világra jött újabb kölyökkel pedig immár elvitathatatlan, hogy ezek a ritka, nyugat-afrikai majmok a világ összes állatkertje közül a budapestiben szaporodnak a legjobban.

Olvasom tovább...

 

2007-04-20

Joker, az újszülött tevecsikó is várja örökbefogadó szüleit!

Már láthatja az Állatkert közönsége Jokert, az április elsején született tevecsikót. A csaknem 40 kg-mal született „apróság” mamájával, Jolánnal, és a tevecsalád többi tagjával együtt látható a Pálmaház melletti tevekifutóban.

Olvasom tovább...

 

2007-04-04

Húsvéti Nyuszi Örökbefogadás

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is arra szólítja fel a családokat, hogy kíméljék meg a tapsifüleseket a lakásban való nyűglődéstől, helyette inkább látogassanak el az állatkertbe, és jelképesen fogadjanak örökbe egyet az ott látható nyuszikból.
Az akció 2007. március 31-től április 9-ig tart.

Olvasom tovább...

 

2007-03-12

Szavazás a kis orrszarvú nevére!

Névadásra készül az Állatkert, hiszen a január 23-án született, mesterséges termékenyítés útján fogant orrszarvúborjú eddig még nem kapott nevet. Bár a kicsinek máris több szponzora, támogatója van, a nagyközönség segítségét kérjük annak eldöntésére, hogy az orrszarvúborjú milyen névvel legyen "anyakönyvezve", azaz milyen néven vezessék be a nemzetközi orrszarvú törzskönyvbe.

Olvasom tovább...

 

2006-11-22

Nagy Karácsonyi örökbefogadás a Fővárosi Állatkertben december 1 - 23-ig!


Évről - évre nagy gondot okoz, hogy mivel tudjuk meglepni szeretteinket e nagy ünnepen. Igazából mindenki valami különleges, nem mindennapi ajándékra vágyik. Szakítsunk hát az unalmas, felesleges és fantázia nélküli karácsonyi ajándékokkal!

Olvasom tovább...

 

2006-11-06

Már láthatja a közönség az újszülött alpaka csikót

Gyarapodott az állatkerti alpaka család: október 26-án reggelre ugyanis egy hím alpaka csikó látott napvilágot a Dél-Amerika kifutóban! Az apróságot már láthatja is az Állatkert közönsége.

Olvasom tovább...

 

2006-10-27

Prima Primissima Díjra jelölték a Süni Magazint!

Szavazzon Ön is az állatkert lapjára!
A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma és az alapító mellett működő társadalmi tanácsadó testület minden évben harminc közéleti személyiséget jelöl ki titkos szavazással, akik a Prima Primissima Díj 2006 primái lesznek.

Olvasom tovább...

 

2006-09-17

Kedves Állatkerti Nevelőszülők!

Október1-én, vasárnap rendezzük a XIV. Nevelőszülők Találkozóját. Már 9 órától várjuk Önöket: érdemes az állatkert reggeli hangulatát is megismerni.
Kérjük, a rendezvényre szóló meghívót ne felejtsék majd otthon, hiszen az, belépőjegy is egyben.

Olvasom tovább...

 

2006-06-09

Új, korszerű és látványos állattartóhely nyílt a Fővárosi Állat- és Növénykertben

2006. június 8-án adta át a közönségnek Dr. Bogsch Ilma, a Budapesti Állatkert főigazgató asszonya, dr. Schiffer János, főpolgármester-helyettes és dr. Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke a "Sarkvidéki panoráma" nevet viselő, felújított jegesmedve és oroszlánfóka medencét. Az Állatvédelmi Törvényben meghatározott tartási feltételek szerint átépített, korszerű uszodatechnikával ellátott és a műemlékvédelmi előírásoknak is megfelelő új medencékben a hatalmas üvegfalaknak köszönhetően az állatok víz alatti mozgása is gyönyörűen megfigyelhető.

Olvasom tovább...

 

2006-06-07

Szülői értekezlet az Állatkerben!

Június 11-én 13 órakor várunk minden kedves nevelőszülőt az Állatkertben tartandó soros szülői értekezletre.
A 2005. október 2. óta örökbefogadók meghívója egyben belépőjegy is ezen a napon.

Olvasom tovább...

 

2006-05-17

Vezérhím lehet a budapesti kisoroszlán

Idővel saját háreme lehet vadasparkjában Bömbinek, annak a hím oroszlánnak, akit két éve szállítottak Afrikába a budapesti állatkertből.

Olvasom tovább...

 

2006-05-10

Freyja, a makigyerek

Ma kezdték meg a gondozók Freyja, az öthetes, mesterségesen nevelt makikölyök összeszoktatását felnőtt fajtársaival. A kicsi most még nagyon félénk, de a gondozók remélik, nem lesznek gondok az összeszoktatással.

Olvasom tovább...

 

2006-05-10

Újjászületik a nagyszikla

A napokban megkezdték az állatkerti Nagyszikla felújításának munkálatait. A közel százesztendős cementbeton műszikla rekonstrukciója várhatóan jövő szeptemberig fog tartani. A munkálatok miatt a szikla térségében lakó állatokat is át kell költöztetni. Egy részüknek az Állatkert területén belül alakítottak ki ideiglenes helyet, mások átmenetileg más állatkertekbe kerülnek.

Olvasom tovább...

 

2006-02-01

Miniszteri örökbefogadás

A Fővárosi Állat-és Növénykert adott otthont a Fészekrakó Program egyéves évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatónak.

Olvasom tovább...

 

2006-01-05

Lulu, a Budapesti Állatkert orrszarvúnősténye újra vemhes!

A világ első mesterséges termékenyítéssel fogant orrszarvúbébijének augusztusi sikertelen világrajövetelét követően nőstényünk újra vemhesült. A korábbi beavatkozást (inszeminálást) sikeresen végző állatorvoscsoport az ellést követő, különösen termékeny ivarzási periódust kihasználva még szeptember 8-án megpróbálta nőstényünket vemhesíteni a hím állatunktól, Easyboytól levett hímivarsejtekkel.

Olvasom tovább...

 

2005-11-21

Alpakacsikó született

Már a láthatja a közönség Momót, a Fővárosi Állat- és Növénykert legifjabb alpakáját. Az egyhónapos alpakacsikó a Dél-Amerika kifutóban látható.

Olvasom tovább...

 

2005-10-24

Karácsonyi örökbefogadás

Karácsonyig ugyan van még idő, de már most szeretnénk ötletet adni mindazoknak, akinek gondot okoz a karácsonyi ajándékozás. A karácsonyi állatörökbefogadás nagyon kedves, figyelmes ajándék, kellemes meglepetés lehet szeretteink, barátaink vagy bárki más - de még az állataink - részére is, hiszen az ő ajándékuk a nevelőszülő.

Olvasom tovább...

 

2005-10-20

Nevelőszülők találkozója az Állatkertben

Az Állatok világnapján, október első vasárnapján alapítványunk 13. alkalommal rendezte meg a Nevelőszülők Talákozóját. Ezen a napon díjtalanul léphettek be az állatkertbe mindazok az örökbefogadó szülők, akik az előző évi rendezvény óta fogadtak örökbe állatkerti állatot vagy akár növényt, és az oklevélhez csatolt meghívót a belépéskor felmutatták.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 »