Hírek

Összesen: 44 db

További oldalak: « 1 2 3 »

2023-05-08

Tavaszi Állatkerti Nevelőszülők Talákozója - 2023. május 14.

Már csak pár nap és itt a Nevelőszülők Találkozója! Lesz megnyitó, szülői értekezlet, tombola, állomásjáték és persze sztárvendég! Szeretettel várunk mindenkit a Fővárosi Állat- és Növénykertben a tavaszi Nevelőszülők Találkozóján május 14-én, vasárnap! Íme a program!

Olvasom tovább...

 

2023-05-01

Anyák napi örökbefogadás

Fogadj örökbe egy állatmamát 2023. május 5-7. között és szerezz az újdonsült nevelőszülőnek örömet és plusz állatkerti élményeket!

Olvasom tovább...

 

2023-04-29

Már csak két hét a tavaszi találkozásig!

Közeleg május második vasárnapja, amely hagyományosan az Állatkerti Nevelőszülők Találkozója. Idén május 14-ére esik.

Olvasom tovább...

 

2023-04-13

Tücsök 50!

Mindjárt itt van Tücsök ötvenedik születésnapja! Nagy erőkkel készülünk megünneplésére, bár a buli részleteit nem árulhatjuk el előre. M-e-g-l-e-p-e-t-é-s!!!

Olvasom tovább...

 

2023-04-12

Add nekik az 1%-odat!

Minden évben február 25-e az első adóbevallási nap. Egyéni vállalkozóknak és áfás értékesítést végző magánszemélyeknek február 25-ig kell beadniuk az adóbevallásukat és ekkor rendelkezhetnek legkorábban a személyi jövedelemadójuk egy százalékáról is a civil szervezetek javára.

Olvasom tovább...

 

2023-04-11

Micimaci és az oroszlán (A. Milne után szabadon)

Micimackó barátja volt Tigris a Százholdas Pagonyban, Micimacié pedig az oroszlán, Basil, itt az Állatkertben. Pontosabban nem is a barátja, hanem a nevelt fia, akit örökbe fogadott…

Olvasom tovább...

 

2023-04-09

Húsvéti örökbefogadás akció

Hallottál már a húsvéti elefántról vagy zsiráfról? Jobb helyeken ők helyettesítik a húsvéti nyuszikat!

Olvasom tovább...

 

2023-04-08

Tojást hozott a nyuszi

Az állatkerti állatok is kaptak tojást húsvétra, igaz, nem festettet, de hát ők úgy is a „natúr” változatot fogyasztják. A ToTu Kft. 720 db tojással kedveskedett az Állatkert lakóinak.

Olvasom tovább...

 

2023-04-04

Tapsifülest jelképesen!

Idén is az a mottónk: az állat nem játékszer, ne vegyél nyuszit húsvétra, hiszen a kis tapsifülesek nagy felelősséggel járnak! Ajándékképpen fogadd inkább örökbe jelképesen Kázmért, Kendét, Kalánt, Mogyorót vagy Bélát, és ezzel a nemes gesztussal az Állatkertet és lakóit is támogatod!

Olvasom tovább...

 

2023-03-29

Húsvéti képeslapküldő szolgálat idén is!

Ha idén nem tudsz részt venni a nagy családi összejöveteleken, baráti locsolkodásokon, vagy csak jeleznéd szeretteidnek, hogy gondolsz rájuk, akkor küldj képeslapot az állatkertből, Kázmér, az üregi nyúl nevében, s ezzel támogathatod is az állatkert lakóit!

Olvasom tovább...

 

2023-03-07

Állatkerti élményt nőnapra is!

Állatbarát kedvesednek, családtagodnak ajándékozz nőnapra egy állatot! Fogadj örökbe egyet az állatkert igen gazdag kínálatából!

Olvasom tovább...

 

2023-02-10

Hétköznapi természetvédelem

Az emberek többsége, ha meglát egy csomó rovart nyüzsögni a lakásában, anélkül, hogy alaposabban megnézné őket, irtásukba kezd. Összecsavart újsággal agyoncsapkodja, vegyszerrel lefújja, összesöpörve lehúzza a WC-n, - mindegy hogy miként, de pusztuljon, aminek négy lábnál többet adott a természet! Pedig van más út is.

Olvasom tovább...

 

2023-02-03

Állatkerti tortaszépségverseny

Mit keres az Állatkert a MentesFeszt-en? Aki február 25-én vagy 26-án eljön az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjébe, megtudhatja.

Olvasom tovább...

 

2023-02-03

Közös élményt Valentin-napra

Ha meglepnéd szerettedet, válassz számára egy különleges ajándékot! Adj neki egy igazi, fenséges tigrist, vagy egy flegma, a világra fentről lenéző zsiráfot, esetleg egy játékos kis elefántot, cuki kispandát! De választhatsz olyan állatot is, akik egy életre választanak maguknak párt: akár egy pingvint, vagy egy fekete hattyút!

Olvasom tovább...

 

2023-01-12

Bővülő botanikai gyűjtemény

Ritkán mutatunk növényeket ezen az oldalon, pedig Állatkertünk Növénykert is egyúttal. Alapítványunk a kertészek munkáját is szokta támogatni, így bővült a Tillandsia gyüjtemény néhány napja: a kollekció 89 faj 140 egyedével gyarapodott és a hazai gyüjteményes kertek közül a leggazdagabb lett e növényekből.

Olvasom tovább...

 

2023-01-02

Nem halogathatjuk tovább: drágul a kézbesítés

Nem akartuk a karácsonyi készülődés örömét rontani, ezért inkább „benyeltük”: mostantól viszont kénytelenek vagyunk a kézbesítési díjakat „továbbhárítani” – sajnos mi sem kerülhetjük el ezt a manapság egyre inkább tért hódító gyakorlatot.

Olvasom tovább...

 

2023-01-01

Számadás

Petőfi Sándor szilveszteri verse legyen a mottó:”Hej, vannak ma számadások! / Háziasszony, házigazda, / Mit bevett és kiadott az / Év folytában, összeadja.”

Éppen jó felütés arra, hogy számba vehessük: mit végzett az Állatkerti Alapítvány az 2022-es esztendőben.

Olvasom tovább...

 

2022-12-30

Samuka az élen

Samut, a másfél éves kiselefántot választották legtöbben a nevelőszülők 2022-ben. De vajon kik lehetnek még a legnépszerűbb állatok az örökbefogadók körében? Összeállítottuk az idei év TOP10-es listáját.

Olvasom tovább...

 

2022-12-23

Indigo öt éves lett

Igazi kiskamasszá cseperedett Indigo: a vagány gorillalányka először megszeppent az ünneplésére összegyűjt népes gyülekezet láttán, majd gátlásait levetkőzve birtokba vette szülinapi tortáját.

Olvasom tovább...

 

2022-12-23

Fradis hokisok Zucchero legújabb támogatói

A Fradis hokisok elhatározták, hogy örökbe fogadják Zuccherot, és e nemes cél érdekében gyűjtést is indítottak. A jótékonysági akcióba a szurkolók is beszálltak. Igaz, nem csak az állatkerti zebrákra gondoltak, hanem a hokimeccseket fekete-fehér mezben vezető bírókra is.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 2 3 »

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink