Borzasztó jó akció

2023-10-24

Halloween közeledtével örökbefogadás akciónk ezúttal azokra a félelmetes(nek tűnő), sokakat megborzongató állatokra érvényes, akik a rémtörténetek hatására manapság a nem túl népszerű fajok közé tartoznak.

 

A Halloween ősi kelta hagyományokból építkező ünnep, manapság már hazánkban is népszerű. Sokfelé, sokféle programmal idézik fel, a töklámpa faragástól kezdve a rémisztő jelmezekben való ugrabugrálásig. 2023. október 27-én, pénteken 18:00-23:00 óráig Halloween az Állatkertben programhoz Alapítványunk is csatlakozik egy hatnapos örökbefogadási akcióval.

Mivel a Halloween is részben a borzongásról szól, az akciónk ezúttal a „nemszeretem” állatokat érinti, akiktől sokan idegenkednek, vagy egyenesen rettegnek, pedig ők is cuki és hasznos állatok – csak éppen nem a hagyományos formában. Sok állat mai megítélése született a rengeteg rémtörténetből, babonából, a mitológiában és mesékben betöltött gonosz szerepükből és a félelmet keltő mendemondákból. Kevés kígyóktól rettegő ember hiszi el például, hogy a kígyó bőre nem nyálkás és hideg, és sokan még mindig azt gondolják, hogy a denevér képes belegabalyodni az emberek hajába, pedig az ultrahangok segítségével való tájékozódással ugyanúgy el tudják kerülni az embert és bármilyen más tárgyat, mint azok az állatok, akiknek jobb a látása.

A Halloween akciónk keretében azok, akik a kevésbé népszerű, borzongató állatkerti lakók közül fogadnak örökbe, plusz egy belépési lehetőséget kapnak a Fővárosi Állat- és Növénykertbe: a nevelőszülői kártya mellé – amely ingyenes belépésre jogosít az állatkertbe a 2024. májusi és az októberi Nevelőszülők Találkozóján – még egy állatlátogatói szelvényt is küldünk! Az állatlátogatói szelvény egyszeri, térítésmentes belépésre jogosít, így akár még idén is meglátogathatják kedvenceiket.

Az örökbefogadási csomag a következőket tartalmazza, amennyiben a „nemszeretem” állatokra esik a nevelőszülő választása 2023. október 26-tól 31-ig:

- díszes oklevél a nevelőszülő nevére kiállítva

- az örökbefogadott állat életrajzi lapja

- fotó az állatkerti kedvencről

- nevelőszülő kitűző

- nevelőszülőkártya, amely díjmentes belépést biztosít egy főre az évente kétszer megrendezésre kerülő Nevelőszülők Találkozóján 2024. május 12-én és 2024. október 6-án

+ 1 db állatlátogatói szelvény, amellyel egy fő egyszeri alkalommal díjmentesen léphet be a Budapesti Állatkertbe. (Ez a plusz belépőjegy 2024. októberig érvényes egy fő részére, az Állatkert nyitva tartásán túli rendezvényekre nem érvényes (pl. Halloween az Állatkertben, Állatkertek Éjszakája).)

 

Adunk néhány tippet is, hogy kik számítanak borzongató állatoknak a közel 400 örökbefogadható állatkerti lakóink közül:

 

Aligátor (Samu és Eugen)

Anakonda (Villám és Ká)

Botsása (Dezső)

Braziliai óriás madárpók (Mami)

Bütykös csótány (Tihamér)

Erdei kobra (Kúnó)

Foltos szalamandra (Folti)

Gaboni vipera (Piroska)

Királypiton (Pistike)

Komodói varánusz (Bridget és Godzilla)

Kubai orrszarvú leguán (Diesel)

Kurtafarkú gyík (Esztilla)

Lyle-repülőkutya (Amigo de la Konzervvér, Lestat, Vigilia, Bendegúz)

Rokokó varangy (Brenda)

Schlegel-lándzsakígyó (Leon)

Szakállas agáma (Gamma)

Szalagos tigrispiton (JavaScript)

Uhu (Huba és Bálint)

Vörös teju (Alíz)

Vöröstérdű madárpók (Aragok)

Zöld mamba (Desmond)

 

Az akció érvényes a személyes és online örökbefogadásokra is.

2023. október 27-én, pénteken 18:00-23:00 óráig, a „Halloween az Állatkertben” program alatt is szeretettel várunk mindenkit a Főbejáratnál található irodánkba

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink