Árvácskák mostanság

2024-07-07

Nemrég felfedtük nektek, hogy mely állatok lettek az év első felében a legnépszerűbbek az örökbefogadók körében. Ám akadnak olyanok is, akiket legalább egy éve nem választott senki, s ők is tiszteletbeli nevelőszülőket keresnek.

 

 

 

Előfordul, hogy szembesülünk azzal, hogy olyan állatokat szeretnétek örökbe fogadni, akik "árvák". Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy nincs apukája-anyukája egy-egy szóban forgó állatnak, habár ez is előfordulhat, de mindenki örömére nem történt ilyen az elmúlt időszakban. Az árvácska szó ebben az esetben azt az állatkerti lakót jelöli, akinek jelenleg nincs egy tiszteletbeli nevelőszülője sem, így most azon leendő támogatóinkhoz szeretnénk szólni, akiket e kevésbé népszerű, de mégis cuki állatok érdekelnek.

Minthogy a jelképes örökbefogadás egy évre szól, közel 400 örökbefogadható állatunk közül akadnak olyanok, akiknek csak az elmúlt egy-két évben nem voltak nevelőszülei, de persze olyanok is, akiket még soha nem fogadtak örökbe. Szerencsére ez utóbbi ritka, s leginkább az új, nemrég érkezett, vagy nemrég született állatokra jellemző. Így a cukibbakra hamar, a kevésbé közkedvelt állatfajokra, mint például egyes madarakra, hüllőkre inkább sokára figyelnek fel a támogatóink.

Nemrégiben került örökbefogadási adatbázisunkba például Olivér, az albínó vadászgörény, aki az állatbemutatók alkalmával igazán közelről megismerhető.

De Beriszló, a pápaszemes pingvin és Kamilla, a Bennett-kenguru is örökbefogadókra vár. Taro, csodaszép Mhorr-gazella is, s ez a faj olyan ritka, hogy a természetben sajnos már nem is találjuk meg.

Az elmúlt egy évben nem volt tiszteletbeli nevelőszülője például Gnocchinak, a cuki nevű dajkacápának, Kevinnek, a flamingónak, s meglepő, de Nyalinak, a a bemutatós farksodrónak sem, pedig nagyon bájos és a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek vele a Légyott programokon és a Nevelőszülők Találkozóin.

Rezső, a galléros pávián is várja, hogy őt is újra örökbefogadja valaki. Kensai, az aranyhasú mangábé, Enikő, a szépséges rózsás kakadu és Bulan, a cebui disznó is árva maradt az elmúlt egy évben.

Sőt, mi több, Kalypso, a hatalmas, tekintélyes vadbivaly is árvácska még. Néhány pelikán és társas prérikutya között is választhatnak azok, akik kevésbé népszerű, de helyes állatokat szeretnének örökbe fogadni. A kaffer szarvasvarjak, Marlene és Dietrich állatkertünk régi lakói pedig igazi kuriózumnak számítanának!

Beriszló:

Választhattok olyan állatot is, akinek van ugyan örökbefogadója, de nem sok, jórészt csak egy-egy, tehát szintén nem sokan választják őket. A teljesség igénye nélkül ilyen például Cumana, az óriásvidra mama, vagy Tina, a zebra is, nekik csak 1-1 örökbefogadójuk akadt az elmúlt évben.

Az állatkerti lakók várják a leendő nevelőszülők jelentkezését!

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink