Olivér

Vadászgörény

 

  • Faj: Vadászgörény
  • Ivar: hím
  • Születési dátum: 2024. március 31.

Olivér egy igazán hiperaktív, fiatal albínó vadászgörény.

Felhívjuk kedves Örökbefogadóink figyelmét, hogy Olivérrel csak az állatbemutatók alkalmával és az Állatkerti Nevelőszülők Napján találkozhatnak.

Olivért egy átlagos állatkerti séta alatt nem lehet látni, hiszen a kulisszák mögött él.

A bemutatós állatokkal a Varázshegyben tartott "Állatok akcióban" élményprogram alatt lehet találkozni, de azt érdemes tudni, hogy minden bemutatón más-más állat vesz részt, az állatok aktuális kondíciójától, kedvétől, egészségi állapotától függően.

Örökbefogadom!

 

 

Vadászgörény
Mustela putorius furo
Ferret
Frettchen

 

vadon élõ közönséges görény háziasított, tenyésztett változata. Az ókortól kezdve elõfordul háziállatként, használták nyúlvadászatra is, vagy kártevõ rágcsálókat (egér, patkány) irtottak vele. Az eredeti, „vad” színváltozat mellett a tenyésztés során számos más szín is kialakult, manapság már nagyon népszerûek az albínó, vagy más világos színezetû egyedek. Fogságban tartásuk rendkívül szórakoztató, de nem egyszerû feladat. Nagyon kíváncsi, játékos állatok, hajlékony testük révén olyan helyekre is be- illetve fel tudnak mászni, ahová nem is gondolnánk. A szelíd példányok jellemzõen nem ürítik a bûzmirigyüket, a hímek kellemetlen szaga nem is ettõl származik, és csak ivartalanítással csökkenthető. A görénykölykök vakon jönnek a világra és csak kb. egy hónapos korukban nyílik ki a szemük. 


 

Testhossz: 65 cm farokkal

Tömeg: 0,5-2 kg

Táplálkozás: ragadozó

Társas viszonyok: igényli a társaságot

Vemhességi idõ: 42 nap

Utódok száma: 3-7 kölyök

Élettartam: 7-8 év

Veszélyeztetettség: háziállat

 

Elterjedés:

 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink