Kedvezményes örökbefogadás a Lampion Fesztivál alkalmából

2024-01-03

2024 a kínai naptár szerint a Sárkány Éve, így Alapítványunk is kedvezményes örökbefogadási lehetőséget kínál a Biodómban látható varázslatos Lampion Fesztivál ideje alatt.

 

Igazi sárkány-e a komodói sárkány? Annyi biztos, hogy komodói varánusz (Varanus komodoensis) a ma élő legnagyobb méretű gyíkfaj, a valaha ismert legnagyobb példány 313 cm hosszú és 166 kg-os volt. Őse, a 40.000 évvel ezelőtt kihalt megalánia hüllőfaj akár 7 méteresre és 620 kilogrammosra is megnőtt! Jóllehet, a Budapesti Állatkertben élő komodói sárkányok, Bridget és Godzilla nem érte el ezt a méretet, joggal mondhatjuk, hogy a modern kor igazi sárkányai!

A kínai naptár szerint 2024 a Sárkány Éve, s ez alkalomból egyedülálló kínai lampionfesztivált csodálhatnak meg a látogatók az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében és épületében 2023. december 16-tól 2024. február 24-ig. A Sárkány Éve Lampion Fesztivál színes és varázslatos világába, a több száz csodálatosan színes lampion fény közé minden nap 17 és 21 óra között léphetünk be.

A látványos keleti fesztivál és a kínai Sárkány éve kezdetének alkalmából, ezen a 70 napon keresztül Alapítványunk is különleges akciót kínál: azon örökbefogadók, akik 2024. február 24-ig egy sárkányt, azaz egy komodói varánuszt fogadnak örökbe, plusz egy belépési lehetőséget kapnak a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Sőt, mi több, három, Kínában őshonos fajjal is kiegészítjük az akciót: a bájos kis pandák, azaz vörös macskamedvék (Aurora és Bendegúz), az arany takinok (Janek, Manka és Panka), valamint az aprócska termetű kínai muntyákszarvasok örökbefogadására is érvényes a kedvezmény.

 

Mit tartalmaz a csomag a fent említett állatok örökbefogadása esetén 2023. december 16-tól 2024. február 24-ig?

- díszes oklevél a nevelőszülő nevére kiállítva

- az örökbefogadott állat életrajzi lapja

- fotó az állatkerti kedvencről

- nevelőszülő kitűző

- nevelőszülőkártya, amely díjmentes belépést biztosít egy főre az évente kétszer megrendezésre kerülő Nevelőszülők Találkozóján 2024. május 12-én és 2024. október 6-án

 + 1 db állatlátogatói szelvény, amellyel egy fő egyszeri alkalommal díjmentesen léphet be a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. (Ez a plusz belépőjegy egy évig érvényes egy fő részére egy állatkerti látogatásra, azonban Állatkert nyitva tartásán túli rendezvényekre nem érvényes, így a Sárkány Éve Lampion Fesztivál látogatására ez a jegytípus nem érvényes).

A kedvezményes örökbefogadás érvényes a személyes és online örökbefogadásokra a Lampion Fesztivál ideje alatt 2023. december 16-tól 2024. február 24-ig. A plusz belépőjegy állatkerti látogatásra érvényes, a Lampion Fesztiválra történő belépéshez külön jegytípus szükséges.

Részletek a Sárkány Éve Lampion Fesztiválról:

zoobudapest.com

Jegyvásárlás:

tickets.zoobudapest.com/hu/

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink