Archívum

Összesen: 813 db

További oldalak: « 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

2006-09-17

Kedves Állatkerti Nevelőszülők!

Október1-én, vasárnap rendezzük a XIV. Nevelőszülők Találkozóját. Már 9 órától várjuk Önöket: érdemes az állatkert reggeli hangulatát is megismerni.
Kérjük, a rendezvényre szóló meghívót ne felejtsék majd otthon, hiszen az, belépőjegy is egyben.

Olvasom tovább...

 

2006-06-09

Új, korszerű és látványos állattartóhely nyílt a Fővárosi Állat- és Növénykertben

2006. június 8-án adta át a közönségnek Dr. Bogsch Ilma, a Budapesti Állatkert főigazgató asszonya, dr. Schiffer János, főpolgármester-helyettes és dr. Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke a "Sarkvidéki panoráma" nevet viselő, felújított jegesmedve és oroszlánfóka medencét. Az Állatvédelmi Törvényben meghatározott tartási feltételek szerint átépített, korszerű uszodatechnikával ellátott és a műemlékvédelmi előírásoknak is megfelelő új medencékben a hatalmas üvegfalaknak köszönhetően az állatok víz alatti mozgása is gyönyörűen megfigyelhető.

Olvasom tovább...

 

2006-06-07

Szülői értekezlet az Állatkerben!

Június 11-én 13 órakor várunk minden kedves nevelőszülőt az Állatkertben tartandó soros szülői értekezletre.
A 2005. október 2. óta örökbefogadók meghívója egyben belépőjegy is ezen a napon.

Olvasom tovább...

 

2006-05-17

Vezérhím lehet a budapesti kisoroszlán

Idővel saját háreme lehet vadasparkjában Bömbinek, annak a hím oroszlánnak, akit két éve szállítottak Afrikába a budapesti állatkertből.

Olvasom tovább...

 

2006-05-10

Freyja, a makigyerek

Ma kezdték meg a gondozók Freyja, az öthetes, mesterségesen nevelt makikölyök összeszoktatását felnőtt fajtársaival. A kicsi most még nagyon félénk, de a gondozók remélik, nem lesznek gondok az összeszoktatással.

Olvasom tovább...

 

2006-05-10

Újjászületik a nagyszikla

A napokban megkezdték az állatkerti Nagyszikla felújításának munkálatait. A közel százesztendős cementbeton műszikla rekonstrukciója várhatóan jövő szeptemberig fog tartani. A munkálatok miatt a szikla térségében lakó állatokat is át kell költöztetni. Egy részüknek az Állatkert területén belül alakítottak ki ideiglenes helyet, mások átmenetileg más állatkertekbe kerülnek.

Olvasom tovább...

 

2006-02-01

Miniszteri örökbefogadás

A Fővárosi Állat-és Növénykert adott otthont a Fészekrakó Program egyéves évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatónak.

Olvasom tovább...

 

2006-01-05

Lulu, a Budapesti Állatkert orrszarvúnősténye újra vemhes!

A világ első mesterséges termékenyítéssel fogant orrszarvúbébijének augusztusi sikertelen világrajövetelét követően nőstényünk újra vemhesült. A korábbi beavatkozást (inszeminálást) sikeresen végző állatorvoscsoport az ellést követő, különösen termékeny ivarzási periódust kihasználva még szeptember 8-án megpróbálta nőstényünket vemhesíteni a hím állatunktól, Easyboytól levett hímivarsejtekkel.

Olvasom tovább...

 

2005-11-21

Alpakacsikó született

Már a láthatja a közönség Momót, a Fővárosi Állat- és Növénykert legifjabb alpakáját. Az egyhónapos alpakacsikó a Dél-Amerika kifutóban látható.

Olvasom tovább...

 

2005-10-24

Karácsonyi örökbefogadás

Karácsonyig ugyan van még idő, de már most szeretnénk ötletet adni mindazoknak, akinek gondot okoz a karácsonyi ajándékozás. A karácsonyi állatörökbefogadás nagyon kedves, figyelmes ajándék, kellemes meglepetés lehet szeretteink, barátaink vagy bárki más - de még az állataink - részére is, hiszen az ő ajándékuk a nevelőszülő.

Olvasom tovább...

 

2005-10-20

Nevelőszülők találkozója az Állatkertben

Az Állatok világnapján, október első vasárnapján alapítványunk 13. alkalommal rendezte meg a Nevelőszülők Talákozóját. Ezen a napon díjtalanul léphettek be az állatkertbe mindazok az örökbefogadó szülők, akik az előző évi rendezvény óta fogadtak örökbe állatkerti állatot vagy akár növényt, és az oklevélhez csatolt meghívót a belépéskor felmutatták.

Olvasom tovább...

 

2005-03-25

Húsvéti nyuszi örökbefogadás volt az Állatkertben

Idén húsvétkor is öt különböző színű nyuszi várta, hogy örökbefogadják azok, akik élő nyuszi nélkül nem akartak húsvétolni, de tisztában voltak vele, hogy egyszerre gond és nagy felelősség állatot tartani, akárcsak néhány napig is. Az alapítványi nyuszikat nem kell hazavinni, továbbra is az Állatkertben maradnak, ahol szakszerű gondozásban részesülnek. Az ünnepek után a Parasztudvarba költöznek, és örökbefogadóik június 30-ig meglátogathatják őket.

Olvasom tovább...

 

2005-02-01

Nagymacskák napja - 2005. február 12.

A rendezvény apropóját Bömbi kisoroszlán egy éves születésnapja adja.
Helyszín: a Barlangterem.
Bömbi - a Budapesti Állatkertben született kisoroszlán - hathónapos korában „hazament” Afrikába, a Dél-Afrikai Köztársaságban lévő SanWild vadasparkba.
Az, hogy ez megtörténhetett, Dr. Kiss Gabriella, állatorvosnak, az állatorvos-tudomány kandidátusának köszönhető.

Olvasom tovább...

 

További oldalak: « 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink