Vombat várat építünk az 1%-okból

2023-05-14

Kibővítjük e kedves, ausztráliai erszényesek lakhelyét, hogy újabb vombat-kölykök születhessenek Budapesten.

 

Nálunk nagyon jól érzik magukat a vombatok. Ezek a kis szőrös „dömperek” ritkaságnak számítanak az európai állatkertekben és egy-egy itteni kölyök születése szinte szenzációszámba megy. A Budapesti Állatkertben viszont tavaly nyáron már a hatodik kisvombat látta meg a napvilágot, - bár ez a megfogalmazás nem teljesen áll a föld alatti járatokban élő állatok kölykeire, akik csak bő féléves korukban bújnak elő a védelmező anyai erszényből.

Jelenleg négy vombat él Budapesten: az öregecske szülőpár, Molly és Wally, a már felnőtt nőstény, Wendy – aki hamarosan egy másik állatkertbe költözik - és a legifjabb, második évében járó Mia.

A vombat kifutó bővítésére azért van szükség, hogy Mia itt, a szülői házban maradhasson és itt alapíthasson családot. Már ki is néztek számára egy daliát (az állatkertek közötti szokásoknak megfelelően, a nemzetközi csereprogram keretében a fajkoordinátor segítségével), de a vőlegény csak akkor jöhet Budapestre, ha megfelelő vombatvár várja. Azaz elkülönítve tarthatják az ifjú párt a szülőktől, egyaránt biztosítva számukra a külső és belső kifutót, s a látogatóknak is a megfelelő betekintési lehetőségük lesz a vombatok életébe. Így mindenki jól jár: Molly és Wally békés nyugalomban élhetik öreg napjaikat, Mia párba állhat az újonnan érkező hímmel és remélhetően újabb vombat babákkal örvendeztetik meg az állatbarátokat, itt Budapesten.

Az Állatkerti Alapítvány idén vombatvárra gyűjt. Kérjük, rendelkezzen javunkra a személyi jövedelemadó egy százalékáról! Átláthatóan működő, etikus adománygyűjtő szervezetként arra fordítjuk adományaikat, amelyre szánják: jobb körülményeket, szebb életet biztosítunk az állatkerti állatainknak. Idén a vombatoknak segítünk. S így az Állatkert látogatói is még több élményhez juthatnak.

Kérjük, töltsd ki a rendelkező szelvényt, a benyújtás módjáról részletes felvilágosítást ad a NAV honlapja.

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért adószáma:

18008481-2-42


Köszönjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-ával is alapítványunkat támogatja!

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink