No, ebből mi sül ki?

2022-11-03

Ezen a képen még nem túl látványos, hiszen ez még csak egy félig-sikerült próbadarabról készült. Vasárnapra viszont sokkal szebb lesz, hiszen rájöttek az elefánt-torta sütésének titkára...

 

Életük egyik legérdekesebb feladatuknak tartják a „Mentes” cukrászat állatszeretetükről is neves tulajdonosai – többszörös elefánt örökbefogadók – Arun szülinapi tortájának elkészítését. Nem is gondolták volna, hogy milyen nehézségekkel jár egy elefántoknak szánt torta elkészítése.

„Mit nekünk egy Fáni tortája! Csináltunk már esküvői extrém tortákat pinterestről szedett elképzelések alapján, egy cuki élőlénynek, mint életem párjának kedvenc állatának igazán örömteli élmény lehet tortát sütni”  - számolt be a a lelkes kezdetekről Oltványi Zsolt, a Vita Stilo Hungary Kft. tulajdonosa Arun születésnapi buliját szervező Alapítványunknak. De miután elkezdték keresni a megfelelő receptet, utána olvastak a „szakirodalmnak”, egyeztettek az elefántok egészségét mindenek előtt szem előtt tartó, elkötelezett gondozókkal kiderült: mégsem olyan egyszerű a feladat. Nyilván, az elefántok nem esznek állati eredetű dolgokat, azaz vegánok, - ez nem jelentett nagy kihívást, hiszen a „Mentes” cukrászatban készítettek már jónéhány vegán tortát. Ebben az esetben viszont arra is ügyelni kell, hogy kellően nagy legyen a torta, megtalálják azt a természetes, jól emészthető ragasztóanyagot, ami egyben tartja az összetevőket, eléggé látványos is legyen, de ezzel együtt se tartalmazzon túl sok kalóriát. Ki hitte volna, hogy az elefántoknál mind erre is figyelni kell?

Számos teszt-tortalapot kipróbáltak, még az állatkerti majompogácsa receptjét is belekombinálva (amit az elefántok is szeretnek), de végül egy sokadik próbálkozás után érezték csak úgy, hogy megvan a minden igényt – pontosabban az elefántok igényeit – kielégítő, zabpehely alapú, céklával és sárgarépával színezett tésztát találniuk.

Hogy mi sült ki a hetekig tartó kísérletezésből?

Mindenki megláthatja, aki eljön Arun születésnapi bulijára vasárnap délelőtt 11 órakor az állatkerti elefánt kifutóhoz!

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink