Mia, a kisvombat nevében köszönjük

2023-09-15

Ma tudtuk meg a remek hírt: elérhető közelségbe került a vombat vár felújítása, hiszen  Alapítványunknak nagyon szép összeg jut támogatóink személyi jövedelemadója 1%-ból.

 

Néhány ezer forint híján 9 millió forint (pontosan 8 995 742 Ft) összegyűjtéséről értesítette a NAV Alapítványunkat, ennyi jött össze támogatóink felajánlott szja egy százalékaiból. Megvalljuk őszintén: az előkészítési, tervezési és engedélyezési munkálatokat már a nyáron elindítottuk, - nagyon bíztunk abban, hogy az Állatkert barátai is fontosnak tartják vombatjaink jövőjét. És így is lett, - hálás köszönet érte mindazoknak, akik adóbevallásukban az Állatkerti Alapítvány technikai számát tüntették fel kedvezményezettként.

Optimisták voltak az állatkerti kollégák is: megkezdték az egyeztetéseket a vombatok európai fajkoordinátorával és elindították az újabb engedélyezési eljárást az ausztráliai hatóságokkal. A vombat-tartási engedély ugyanis különleges kiváltság, hiszen az ausztráliai különösen fontos „nagykövet fajnak” tartják ezt, a kontinensükre olyannyira jellemző, kedves erszényest.

A Budapesti Állatkert már eddig is kiérdemelte, és bizonyosan újra megkapja e kedvezményezetti státuszt, hiszen eddig már 6 vombatkölyök született nálunk, ami rekord az európai állatkertek összehasonlításában.

Mia, a nálunk maradt vombatlányka „vőlegénye” már Koppenhágában várja, hogy minden hivatalos szál összeérjen, - ezalatt elkészülünk a tényleges építési munkálatokkal is. Nem kell már túl sokáig várni arra, hogy ismét fiatal, szaporodóképes vombat-pár éljen a Budapesti Állatkertben az öregecske Molly és Walley mellett.

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink