Még több élményt, embernek, állatnak egyaránt!

2024-04-12

Alapítványunk ehhez kéri támogatói segítségét: mindazokét, akik az Állatkert fejlődésének elősegítéséhez felajánlják személyi jövedelemadójuk 1%-át. 

 

Átláthatóan gazdálkodó, etikus adománygyűjtő szervezetként biztosan jó dolgokra fordítjuk az adományokat. Tavaly például éppen ezeknek az 1%-oknak a segítségével építettünk vombat várat, - pontosabban bővítettük ki ezeknek a kedves erszényes állatoknak a kifutóját, hogy újabb vombat is érkezhessen az ausztrál hatóságok (DCCEEW, Department of Climate Change, Energy, the Environment and Water) engedélyezéséhez szükséges elvárások teljesítésére. (Erről a munkáról hamarosan részletesen is beszámolunk.) De a korábbi adományok is remekül hasznosultak állataink javára. Például így készült el Samu, a kiselefánt születésére a tehermérleg az elefánt kifutón, takaros házikókat kaptak a kispandák és a manulok, az elmúlt években különféle állatorvosi eszközöket, például mobil röntgen berendezést szereztünk be és játékokat kapott számos állat a tapíroktól kezdve a főemlősökig, hogy változatosabb környezetben aktívabban tölthessék mindennapjaikat.

Mindezek anyagi fedezetének megteremtését a felajánlott 1%-ok is nagyban segítették: a tavalyi évben majdnem 10 millió forinthoz jutottunk hozzá ebből a forrásból!

Idei célkitűzésünk, hogy még izgalmasabb élményeket szerezhessünk látogatóinknak úgy, hogy állataink életét jobban megismerhessék: például kihallgathassák a gorillák „beszélgetését”, vagy olyan állatokat is megleshessenek, akik a látogatók szeme elől rejtve élik életük jó részét.

Kérjük, segítsen abban, hogy még élménydúsabb környezetben élhessenek a Fővárosi Állat- és Növénykert lakói és így a látogatók is jobban megismerhessék élővilágunk csodálatos teremtményeit.

Önnek egy perces elfoglaltság, számunkra óriási segítség. Átlátható gazdálkodású, etikus adománygyűjtő szervezetként Alapítványunk minden forintnyi támogatással el tud számolni. Ha rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-ról, akkor dönthet arról, hogy hova kerüljön, mire fordítódjon a támogatása.

Kérjük, töltse ki a rendelkező szelvényt, a benyújtás módjáról részletes felvilágosítást ad a NAV honlapja, melyet ide kattintva ér el.

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért adószáma:

18008481-2-42


Köszönjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-ával is alapítványunkat, és így a Fővárosi Állat- és Növénykert állatait támogatja!

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink