Állatkert a karácsonyfa alatt

2023-12-14

Különleges karácsonyi ajándékötletre vágysz? Ajándékozz állatkerti élményt, amely az ajándékozottnak öröm, az állatkerti lakóknak pedig támogatás egyben! Idén is karácsonyi ajándékötletek tárházával készültünk az állatbarátoknak! Meríts ihletet karácsonyi ajándék tippjeinkből!

 

Ugye, mindenki megtapasztalta már, hogy milyen nehéz olyan ajándékot választani, ami nem szokványos, nem porosodik a polcon, ötletesen személyre szabott és anyagilag sem túl megterhelő.

Pedig a jó ajándék ilyen. A legjobb ajándék pedig az, amelynek nem csak a megajándékozott és a megajándékozó örül, hanem egyúttal jótékony célt is szolgál. Például állataink jólétét segíti.

Azok segítségével, akik örökbe fogadták valamelyik állatkerti állatot, s az örökbefogadási csomaggal lepték meg szeretteiket, adományaikból mi is megajándékoztuk az állatkerti lakókat: házikót csináltattunk a kis pandáknak, óriáslabdát vettünk a kis elefántnak és az 50. szülinapját ünneplő vízilónak, környezetgazdagító játékokat a mongúzoknak, madaraknak és a főemlősöknek, felújítottuk a jácintkék ara röpdét, nekifogtunk a vombatvár kibővítésének, - mennyi jótétemény származhat az ajándékozás öröméből!

Alapítványunk most különleges ajándékötleteket hozott, amellyel becsempészheted egy kicsit az Állatkertet a karácsonyfa alá!


1. Karácsonyi örökbefogadás

Ha igazán egyedi ajándékra vágysz, kitűnő meglepetés az állatkerti örökbefogadás! Ajándékozz szeretteidnek egy kedvencet az Állatkertből, ezzel biztosan örömet szerzel majd a megajándékozottnak és egyben az állatkerti lakókat is támogathatod! Ne ragadj le a sablonos ajándékoknál, válogass közel 400 állatkerti lakónk közül, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot szeretteid számára! 

Egy cuki kis elefánt, egy kalandvágyó pingvin, egy bájos kis panda, vagy akár egy gyönyörű leopárd is beférhet a fa alá – persze csak jelképesen. Választhatsz célzásképpen is: lustábbaknak lajhárt, az „éjjeli baglyoknak” uhut, cicabarátoknak manult vagy oroszlánt is örökbe fogadhatsz! Az állatkerti kedvencek jelképes örökbefogadása minden bizonnyal nagy öröm lesz: a kiválasztott állatról az ajándékozott nevére szóló ünnepi oklevelet állítunk ki, amelyhez az állat életrajzi lapja és fényképe, illetve egy nevelőszülői kártya is tartozik. A kártya díjmentes belépésre jogosít az örökbefogadók számára évente két alkalommal megrendezett különleges programon, a tavaszi és az őszi Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján. Az esemény részeként látogatóink „szülői értekezleten” is részt vehetnek, amelyen a gondozók beszámolnak az örökbefogadott állat mindennapjairól, hogylétéről, esetleges csínytevéseiről.

Az örökbefogadás leggyorsabb ügyintézési módja, ha nyitva tartási időben felkeresed Alapítványunkat az Állatkerti Főbejárat mellett található irodánkban. A dokumentumok pár perc alatt elkészülnek. Ha pedig nem tudsz eljönni, kényelmedet szolgálja az online örökbefogadás, ahol néhány kattintással örökbe fogadhatsz egy állatot szerettednek, s mi postán vagy GLS futárszolgálattal küldjük ki az ajándékot neked vagy az ajándékozottnak. Ebben az esetben érdemes belekalkulálnod a kézbesítési időt a folyamatba, hogy mindenképpen megérkezzen az ajándék akár Szentesére.

Az örökbefogadás minimum éves támogatási összege 12.000 Forint, de prémium örökbefogadóink, akik 20.000 Forinttal vagy ennél többel támogatják az állatkerti lakókat plusz belépési lehetőséget is kapnak a fent említett csomaghoz, sőt még egy rendkívüli fogadóórát is tartanak számukra az állatgondozók. Fokozatrendszerünkről érdeklődhetsz kollégáinknál telefonon vagy emailben is.


2. 2024-es állatkerti falinaptár kedvenceink fotójával!

Csempészd be az Állatkertet a karácsonyfa alá, hogy jövőre egész évben mosolyt csaljanak szeretteid arcára a cuki állatkerti lakók! Immáron 13. alkalommal jelent meg az állatkerti naptár az Állatkerti Alapítvány kiadásában, amelynek megvásárlásával szintén támogathatod az Állatkertet és lakóit. A falinaptárban szereplő állatok közül sokan már igazi sztárok: mint például Samu, a kis elefánt, Sheshe, a zsiráf vagy Bendegúz, a tündéri kis panda. Kedvenceink képeivel illusztrált, 20*20 (kinyitva 20*40) cm-es méretű, névnapos és 12 hónapos falinaptár ára 1.890 Ft. A naptár megvásárolható a hét minden napján az Alapítvány irodájában az Állatkert nyitva tartási idejében vagy megrendelhető webshopunkon is.


3. Ajándékozz állati lábnyomokat!

Állati lábnyom kollekciónk olyan egyedi printeket tartalmaz, aminek nehéz ellenállni! Ki ne örülne egy kis elefánt mérethű talplenyomatának, egy oroszlán lábnyomnak vagy egy gorilla kéznyomának? De megörökítettük Sanyi, a csavargó kis pingvin Dózsa György útra kitotyogó tappancsait is és a legfiatalabb vombatunk aprócska talpait is! Webshopunkon keretezett talplenyomatokból választhatsz különböző méretekben. 


4. Karácsonyi képeslapküldő szolgálat

Széppé teheted a karácsonyt azoknak is, akikkel nem találkozol: küldj nekik karácsonyi képeslapot az Állatkertből!

Akkor is gondolunk szeretteinkre, ha személyesen nem találkozhatunk velük. A különböző ünnepekkor népszerű képeslapküldő szolgálatunkkal most karácsonykor ismét egy állatkerti karácsonyi lapot küldhetsz szeretteidnek Alapítványunk segítségével úgy, hogy egyúttal az állatkertet is támogatod.

Nincs más teendőd, mint kiválasztani az online örökbefogadás menüpontban a zsiráfos vagy a karácsonyi szános képeslapot, kitölteni az adataidat és megjelölni, hogy kinek küldjük az egyébként gyönyörű idézettel ellátott képeslapot. A közlemény rovatba azt is megírhatod, hogy ki szerepeljen a képeslap aláírójaként.


5. Fenyőfát is örökbe lehet fogadni!

Idén is örökbe fogadhatod jelképesen az Állatkertben álló néhány fenyőt is. Összesen öt faegyed közül lehet választani, akik mind a karácsonyhoz kötődő nevet kaptak: Elfie, a tarkakérgű fenyő, Grincs, a himalájai selyemfenyő, Kevin, az araukária, Merry, a mandulafenyő és Noel, a japán erdeifenyő. A jelképes fenyőfa örökbefogadással azoknak is szeretnénk egy alternatív ötletet adni, akik karácsonykor évről évre vacillálnak az igazi karácsonyfa, a műfenyő vagy más megoldások között.


De meg is nyerheted a karácsonyi ajándékot, köztük örökbefogadást, állati lábnyom kollekciót, állatkerti falinaptárat, és támogatóink jóvoltából még számos izgalmas nyereményt!

Idén is karácsonyi tombolát hirdetünk, hogy segítsünk a fa alá kerülő ajándékok összegyűjtésében, és ti is segíthessetek! A játékban megnyerheted a 60 értékes karácsonyi ajándék egyikét úgy, hogy egyúttal az Állatkertet is támogatod! Aki december 7-13. között részt vesz adományt küld a honlapunk Támogatás oldalán keresztül, az 500 forintonként egy virtuális tombola sorsjegy birtokosa lesz.

Egy falatka hal a pingvineknek 1 tombolajegyet ér, egy bála széna 1000 Ft-ért az elefántoknak 2 db szelvényt, egy kis friss bambusz a kis pandáknak 2000 Ft-ért négy szelvénnyel egyenértékű, aki pedig a vombatvár költségeibe szállna be 5000 forintért, az máris 10 db tombolajegyet szerzett magának.

Tombolajegyek ITT vásárolhatók.

Sorsolunk ajándékutalványokat, koncertjegyet, örökbefogadást Gundel utalvánnyal, finomságokat és különböző ajándékcsomagokat is támogatóink jóvoltából, sőt állati lábnyomokat és állatkerti naptárat is! Részletekért és a teljes nyereménylistáért kattints ide és olvasd el cikkünket a karácsonyi tomboláról!

December 15. és december 18. között pedig Karácsonyi nyereményjátékot hirdetünk Facebook oldalunkon. Négy nap, négy kérdés, s a posztok alatti hozzászólásban helyesen válaszolók között napi egy nyertest sorsolunk december 19-én. (A nyerteseknek nem fontos mind a négy poszthoz kommentelni, de a részvételhez minimum egy napi kérdésre válaszolniuk kell.) A szerencsés nyertesek nyereménye fejenként egy-egy állatkerti örökbefogadás (tetszőleges állat választható az örökbefogadható állatok közül), egy állati talplenyomat, amelyet webshopunkon választhatnak ki és egy 2024-es állatkerti falinaptár.

A játékszabályzat itt elérhető.


Bármelyik meglepetést is választod nemcsak a megajándékozott családtagoknak, barátoknak szerezhetsz örömet, hanem nemes gesztusod egyúttal támogatást is jelent Állatkert számára.

A karácsony előtti utolsó percekben is számíthatsz ránk! Decemberben is minden nap nyitva vagyunk 9:00 órától 16:00 óráig. (December 24-én ugyan csak 9:00 órától 13:00 óráig, de Karácsony napjain szintén rendes nyitvatartással állunk rendelkezésedre.). Várunk szeretettel az utcáról is megközelíthető irodánkban az Állatkert Főbejárata mellett!

Mindenkinek meghitt ünnepi készülődést kívánunk!

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink