Zsiráfok az élen!

2017-04-05

Mind csapatban, mind egyéniben a zsiráfok vezetnek az örökbefogadott állatok népszerűségi listáján az első negyedévben. Ez persze nem meglepetés: a kölykök – a zsiráfok esetében nevezzük inkább borjúnak – mindig, minden összehasonlításban a legkedveltebbek.

 

Sauda, a január 1-én született zsiráfborjú máris az élre tört, őt fogadták a legtöbben örökbe az első negyedévben. S összességükben is a zsiráfok voltak a legkedveltebbek, - igaz, a kilenc állat alkotta csapattal már csak a létszám miatt sem könnyű konkurálni!  A kispanda család a második helyen, s közülük Albert, a tavalyi kölyök az egyéni verseny ezüstérmese. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát viszont Níva, a szépséges tigrishölgy foglalta el, míg a csapatverseny bronzérmét a lajhárok( összesen heten vannak)  érdemelték ki.  Lujza egyéni helyezése a legjobb közöttük, Simonnal, a sivatagi rókával osztoznak az ötödik-hatodik helyen.

Asha, a korábbi kedvenc már leszorult a dobogóról, - pedig most is tüneményes a kiselefánt, de a kisebb kölykökkel úgy látszik nem konkurálhat. Az örökbefogadott állatok TOP 10-es listájának vége felé, a hetedik helyen végzett  Ambrus, a kispanda-papa, míg az utolsó három helyezést – megosztva – Bandita,  a mosómedve, Basil, a fenséges hím oroszlán és Norbi, a tigris foglalja el.

Az új  közönségkedvencek, a jegesmacik  csak március csak március közepén érkeztek. Bár jónéhány örökbefogadójuk van már, az élmezőnyt még nem érték el. Talán a következő negyedévben…