Vobara elpusztult

2017-01-12

Szomorú hírt kell tudatnunk minden barátunkkal. Kedvencünket, Vobarát, a két koala egyikét szerda reggelre elveszítettük. Vobara minden különösebb előzmény nélkül került válságos állapotba, s erőfeszítéseink ellenére sem sikerült életben tartani.

 

A január elsejei zsiráf születés örömhíre után ezúttal egy szomorú eseményről kell beszámolnunk. Elpusztult ugyanis egyik kedvencünk, a nagyközönség körében is igen népszerű koalák egyike. Vobara néhány nappal ezelőtt került válságos állapotba, anélkül, hogy ennek bármilyen különösebb előzménye lett volna. A gondozók és az állatorvosok napokon át küzdöttek az állat életéért. Sőt, az ilyen esetekre vonatkozó gyakorlatnak megfelelően nemzetközi konzíliumot is tartottak több európai és ausztrál társintézmény bevonásával. Ám erőfeszítéseink dacára sem sikerült Vobarát életben tartani.

Az állat pusztulása után haladéktalanul elvégeztük a boncolást is, amelyből kiderült, hogy a halál közvetlen oka a tápcsatorna jelentős részére kiterjedő, hirtelen kialakult bélgyulladás, illetve bélcsavarodás volt, amely végül a keringés összeomlásához vezetett.