Vezérhím lehet a budapesti kisoroszlán

2006-05-17

Idővel saját háreme lehet vadasparkjában Bömbinek, annak a hím oroszlánnak, akit két éve szállítottak Afrikába a budapesti állatkertből.

 

Mindannyian emlékszünk még arra a kisoroszlánra, aki 2004 januárjában született a budapesti állatkertben, és akit Tarzan, egy siófoki kutyamenhelyről érkezett dajkakutya táplált, miután testvérei közül egy sem maradt életben. A kisoroszlán néhány hónap alatt kinőtte az állatkertet, ezért 2004 májusában Dél-Afrikába, a SanWild vadasparkba költöztették.

Bömbi azóta felcseperedett, most már több mint kétéves, s hamarosan ivaréretté válik. Matsumival, a hasonlóan adoptált nőstény oroszlánnal osztozik területén a SanWild vadasparkban, amely egy idősebb hím oroszlán és négy nőstényének területével határos. (Az oroszlánok általában falkában élnek, legtöbbször 4-12 egyed él együtt, közülük csak néhány az ivarérett hím.)

A parkban dolgozó gondozók úgy látják, Bömbi lehet az idős hím utóda, és már meg is kezdték összeszoktatásukat: átengedték Bömbit a szomszéd oroszlánok közé. A szoktatás első lépése sikerrel járt, a hímek nem estek acsarkodva egymásnak, így nyitva áll az út, hogy idővel Bömbi legyen a terület ifjú csúcsragadozója.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink