Vasárnaptól zárva tart az Állatkert!

2020-03-14

Március 15-től további intézkedésig zárva tart a Budapesti Állatkert a nagyközönség előtt. Az erről szóló döntést Budapest Főváros főpolgármestere szombat délutáni jelentette be. Bár a kert vasárnaptól nem fogad látogatókat, az intézmény továbbra is működik: a szakemberek gondoskodnak az állatok és növények ellátásáról.

 

 

 

Az új koronavírus okozta világjárvánnyal, illetve az annak kapcsán Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben Budapest Fővárosi főpolgármestere 2020. március 14-én délután bejelentette, hogy egyes fővárosi intézmények, köztük az Állatkert nyitva tartását felfüggesztik. Ennek alapján a Fővárosi Állat- és Növénykert március 15-től további intézkedésig nem fogad látogatókat, azaz zárva tart a nagyközönség előtt.

https://zoobudapest.com/rolunk/hirek/atmenetileg-zarva-tart-az-allatkert

Ez az intézkedés természetesen érinti Alapítványunk munkáját is. Így az állatkerti ajándékbolt is zárva tart, az utcán át sem tudunk vásárlókat fogadni. A személyes örökbefogadást már korábban felfüggesztettük, az online örökbefogadásra változatlanul van lehetőség. De kollégáink egészsége védelmében csak hetente egyszer tartunk ügyeletet, amikor az addig beérkezett on line megrendeléseket postázzuk, így a GLS kézbesítésre sincs lehetőségünk.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink