Újdonságok az őszi Nevelőszülők Találkozóján

2018-10-08

Tegnap verőfényes napsütés köszöntötte az állatkerti nevelőszülőket, közöttük Balázs Andi színművésznőt, aki eddigi védencei, Pihe és Panda (racka juhok) mellett örökbe fogadta Nyalit és Falit, a két farksodrót is.

 

A találkozót Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója és Montskó Éva, az Alapítvány elnöke nyitotta meg. A nyitóbeszédekben szó esett a nevelőszülők és az örökbefogadás rendkívüli fontosságáról, illetve az örökbefogadásokból befolyt összegből vásárolt eszközökről, játékokról, melyekkel nem rég megleptük Állatkertünk lakóit.

Mivel egyre több örökbefogadónk van, az eddigi szülői értekezleteket új rendszer szerint tartottuk meg. Így csökkenthettük a tumultust, a gondozók információi az örökbefogadott állatokról könnyebben jutottak el látogatóinkhoz. A jövőben is minden erőnkkel azon leszünk, hogy kényelmesebbé, vonzóbbá tegyük örökbefogadóink számára ezeket az alkalmakat, folyamatosan gyűjtjük a tapasztalatokat, és azok mentén szervezzük az elkövetkező eseményeinket.

Ami változatlanul megmaradt: a nagy sikerű állomás játék és az értékes nyereményekkel kecsegtető tombola.

Két új programmal is kedveskedtünk vasárnapi vendégeinknek: beszélgetéseket szerveztünk a számunkra kiemelten fontos környezetvédelem különböző témaköreiben. Délelőtt a pálmaolaj kitermelése és az orangutánok élőhelyének kipusztulása közötti összefüggésről tartott előadást Burzuk Tímea orángután gondozó (az elhangzott információk a Mondj NEMET a Pálmaolajra facebook csoport oldalán is elérhetők). Délután pedig a hulladékmentes háztartásról hallhattunk tippeket és trükköket Tóth Andi háziasszonytól, https://zero-hulladek.blogspot.com/  bloggerétől. Mindkét beszélgetésre voltak érdeklődők, így ilyen típusú programokra a jövőben is lehet számítani Állatkertünkben.

Hálásan köszönjük minden Nevelőszülőnek az idei támogatást, és minden látogatónak hogy velünk töltötték az idei ősz egyik utolsó napsütéses napját! Várjuk további Nevelőszülők jelentkezését akár online, akár az Állatkert ajándékboltjánál lévő irodánkban.

Találkozzunk a következő szülői értekezleten is jövő májusban!