Új támogatási rendszer az örökbefogadásnál

2019-05-28

Lajhársebességgel követtük az elmúlt évtizedben az árváltozásokat, de sajnos nem várhatunk tovább.

Az örökbefogadási támogatás alapösszegéhez hozzá kellett nyúlnunk.

 

Támogatóink, az állatok örökbefogadói évek óta 6000 forintos alapösszeggel (fénykép igénylése esetén 6500 forinttal) támogathatják Állatkertünket, amiért az örökbefogadási csomagban egy díszes oklevelet, a választott állat életrajzi lapját, az ajándékboltba szóló kedvezménykártyát kapnak s mindezek mellett egy-egy térítésmentes belépési lehetőséget a májusi és októberi Állatkerti Nevelőszülők Napjára.

Az élet viszont az évek során sokat változott. Mérlegelnünk kellett tehát, hogy az alapszintű támogatással járó kedvezmény – azaz az évente két alkalommal biztosított ingyenes belépő a nevelőszülői értekezletekre – mára nagyon felértékelődött, hiszen az alapszintű örökbefogadás már olcsóbb, mint az állatkerti belépőjegy ára. Így emelni kényszerülünk az alapszintű támogatási összeget: ezentúl 10 000 Ft-ba kerül az alapcsomag, ami már a fényképet is tartalmazza, a prémium csomag pedig 15 000 Ft, - ehhez még egy plusz állatlátogatói szelvényt adunk, amely az adott év bármely napján (tehát nem csak a szülői értekezlet idején) egy felnőtt személy belépésére jogosít.

Tisztában vagyunk vele, hogy az „áremelésnek” soha, senki nem örül - bár nyilván megtapasztaljuk az élet számos területén -, de sajnos követni kényszerülünk ezt a trendet. Hiszen jórészt ezekből az adományokból támogatja Alapítványunk az Állatkertet: egyszer játékokat, foglalkoztató eszközöket vásárolunk az állatoknak, máskor korszerű állategészségügyi felszerelések, műszerek megvételét támogatjuk, de segítünk a takarmányozásban vagy az extra táplálék-kiegészítők beszerzésében is, speciális ismeretterjesztő programok kidolgozásában, vagy a környezet- és természetvédelmi törekvések népszerűsítésében. S mindezekhez bizony pénz kell, nem is kevés.

Programjaink sikeres lebonyolításához továbbra is kérjük támogatásukat.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink