Trilliárdnyi esély

2020-12-07

Alapítványunk ismét nyert egy gyönyörű lehetőséget: Down-szindrómás gyerekeknek és családtagjaiknak rendezhetünk élményterápiás foglalkozást a Down Alapítvány segítségével.

Az autisták, a csökkent értelmi képességűek, a mozgáskorlátozottak, vakok és gyengénlátók után újabb csoportot vonhatunk be az élményterápiás foglalkozások körébe. A MOL Alapítvány jóvoltából támogatást kaptunk Trilliárdnyi esély című programunkra. A Down szindróma kialakulásának oka 21. kromoszóma rendellenessége. Ez akár hatványozott lehetőségeket (10 a huszonegyediken =trilliárd) kínálhat a világ befogadására, ha jól mutatjuk be azokat. A 21. hatvány persze erős túlzás, de ha csak ezredrészét tudnánk érvényesíteni, az is nagy előre lépést jelenthetne a résztvevők életérzéseinek javulásában.  Állatkerti programunkat Down-szindrómás gyerekekből és családjukból álló csoportoknak szervezzük meg, a Down-Alapítvány szakembereinek és az Állatkert zoopedagógusainak közreműködésével, jövő tavasszal.