Téli kedvencek

2018-02-12

Arun toronymagasan vezet, utána viszont változott a sorrend a korábbiakhoz képest: Bandita és Belij is dobogós lett januárban a leggyakrabban örökbefogadott állatok listáján.

 

Vitathatatlanul Arun a nagy kedvenc, a kiselefánt cukiságával egyik állat sem vetélkedhet. A januári TOP 10 lista viszont így is kínál meglepetéseket: Bandita, a bemutatós mosómedve vált a második leggyakrabban örökbefogadott állattá, - talán a varázshegyi állatbemutatókon nyújtott teljesítményével hódította meg a közönséget? Belij, a jegesmedve ikrek népszerűbbike is jól szerepelt, megelőzte Aurórát (kispanda) és Basilt (oroszlán). Maszat (ormányosmedve) – életében először -  bekerült a legnépszerűbb állatok közé, mégpedig a nagy kedvenceket, Nivat és Norbit (szibériai tigrisek) megelőzve, akik osztozkodni kényszerültek Loneval (orángután) és Fülöpke (pingvin) januári örökbefogadási lista hetedik-tizedik  helyein.

Kisebbfajta meglepetés született a csapatversenyben is. Nem az első helyen, hiszen az elefántok itt is nyertek, az ezüstérmesek viszont a pingvinek lettek! Igaz, népes csoporttal képviseltetik magukat az örökbefogadható állatok között, de így is szokatlan, hogy ennyire az élen szerepelnek. A dobogó harmadik helyén nagy a tolongás: a jegesmedvék és az oroszlánok mellé szorultak a zsiráfok a legnépszerűbb állatok csapatversenyében.  Egy éve még ők álltak az élen, köszönhetően a tündéri zsiráfborjak születésének, akiket nagyon sokan fogadtak örökbe. Mostanság azonban langaléta kamaszokká nőttek, nem ők a legcukibbak az Állatkertben.