Szurikátát kapott Liptai Claudia kislánya

2013-12-11

Gyakori vendég az Állatkertben Liptai Claudia, hiszen Panka lánya nagyon szereti az állatokat. Otthon egy görög teknős lelkiismeretes gazdája, de azt is tudja, hogy nem rendezhet be igazi állatfarmot a szobájában. Bár gyakran emlegeti, hogy milyen újabb és újabb állatot szeretne, de erre sajnos nincs lehetőség.

Ezért döntött úgy édesanyja, hogy Mikulásra Panka egy szurikátát kap, pontosabban örökbe fogadnak egyet a Fővárosi Állatkertben! Így lett a kislány egy szurikáta „nevelő anyukája”. Panka megígérte, hogy részt vesz majd az állatkerti nevelőszülők értekezletén, ahol beszélgethet az állat gondozóval a kis pártfogoltja szokásairól, életéről, és fő helyre teszi szobája falán az örökbefogadást tanúsító díszes oklevelet.

Az állatkerti állatok örökbe fogadása egyébként is kedves ajándék, hiszen így a megajándékozott öröme társul az állatkerti állatok támogatásának nemes gesztusával. Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért karácsonyi akciót indított az örökbefogadás népszerűsítéséért, ezért nem csak az Állatkertben, hanem a nagy bevásárlóközpontokban is lehet örökbe fogadni advent idején, ahol a karácsonyi oklevél mellé egy kis ajándékot is kapnak az örökbefogadók.