Szomorú hír Kuglófról

2021-02-10

Kedves Nevelőszülő barátunk!

Nagy szomorúság érte Állatkertünket, a nevelőszülőket és az állatbarátokat: Kuglófot sajnos elveszítettük.


 

Nemrégiben még örömmel mutattuk a legnépszerűbb örökbefogadott állatok sorában, hogy Kuglóf, a 2019-ben született fiatal kétujjú lajhár a nyolcadik legkedveltebb állatkerti lakó volt a nevelőszülők körében. Most pedig szomorú hírt kell megosztanunk: Kuglófot sajnos elveszítettük.

Gondozóink és az állatorvosi csapat minden erőfeszítése, az azonnali intenzív kezelések ellenére minden korábbi előzmény nélkül, egy rendkívül gyors lefolyású állapotromlást követően szervezete feladta a küzdelmet. Az ilyenkor szükséges kórboncolás nagyfokú általános legyengülést állapított meg, a kórszövettani elemzéseket külső szakértők bevonásával folytatjuk.

Együtt érzünk a lajhárok gondozóival és Kuglóf tiszteletbeli nevelőszüleivel is. Természetesen a kis lajhár pótolhatatlan, de nem szeretnénk, ha örökbefogadóink állatkerti kedvenc nélkül maradnának, ezért Kuglóf nevelőszüleinek az Állatkerti Alapítvány díjmentesen biztosítja, hogy a fennmaradó örökbefogadási évre egy másik állatot választhassanak. Erről az örökbefogadókat emailben tájékoztatjuk.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink