Színes forgatag a Nevelőszülők Napján

2017-05-17

Remek közönség, fantasztikus főszereplők! Bár nehéz is eldönteni, kik is voltak valójában a sztárok: az állatok, a szülői értekezletet tartó gondozók vagy pedig a neves örökbefogadók, akik meglátogatták védenceiket az Állatkerti Nevelőszülők Napján. Meglepetés vendégünk, Csonka András volt, Don, a törpeszamár örökbe fogadója.

 

Igazi májusi verőfény fogadta az örökbefogadókat, akik mintegy másfélezren gyülekeztek a nevezetes napon, hogy kiélvezzék a nevelőszülőséggel járó jogokat.

Meghallgassák például, hogy mit mesélnek a gondozók kedvenc állatuk szokásairól. A nevelőszülők programjába beletartozik az is, hogy részt vegyenek az állomásjátékok színes forgatagában és végigizgulják a gazdag nyereményekkel kecsegtető tombolasorsolást. És megkóstolják az ajándékba kapott joghurt italt, kiérdemeljék a játék végén a Bombi szeletet és Állatvilág magazint, valamint készíthessenek néhány közös fotót neves vendégeinkkel: Csonka Andrással, aki Dont, a törpeszamarat fogadta örökbe, Németh Kristóffal, az Állatkert „hangjával” (aki nagy macskakedvelőként a nagymacskák, pontosabban a szibériai tigrisek „pótapukája”) és Balázs Andreával, aki a kisbárányokat fogadta örökbe. S mindezen szórakozásokkal együtt eltölthessenek egy kellemes napot az Állatkertben.

A régi nevelőszülőknek voltaképpen megszokott, kedves program, az újaknak remélhetőleg élményteli megerősítés döntésükben: érdemes beletartozni az állatkerti nevelőszülők népes csapatába.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, hiányoltuk azokat, akik akadályoztatva voltak. Reméljük,októberben velük is találkozhatunk!

További képek: https://www.facebook.com/pg/allatkertialapitvany/photos/?tab=album&album_id=1444742202259182

László Melinda felvételei