Szavazás a kis orrszarvú nevére!

2007-03-12

Névadásra készül az Állatkert, hiszen a január 23-án született, mesterséges termékenyítés útján fogant orrszarvúborjú eddig még nem kapott nevet. Bár a kicsinek máris több szponzora, támogatója van, a nagyközönség segítségét kérjük annak eldöntésére, hogy az orrszarvúborjú milyen névvel legyen "anyakönyvezve", azaz milyen néven vezessék be a nemzetközi orrszarvú törzskönyvbe.

 

Az Állatkert öt nevet bocsát szavazásra. Az állatkerti hagyományok szerint az állatkölykök olyan nevet kapnak, amelynek kezdőbetűje megegyezik anyjuk nevének kezdőbetűjével. Mivel az anyaállatot Lulunak hívják, a választható nevek mindegyike L betűvel kezdődik, és valamennyi hagyományos afrikai, leánygyermekeknek való név. A látogatók, érdeklődők, Állatkertünk barátai az alábbi nevek közül választhatják ki, hogy melyiket tartják a legjobbnak.

Mi legyen a kis orrszarvú neve?


NévJelentéseNyelv
Layla"este született"Szuahéli (Tanzánia/Kenya)
Lina"gyengéd"Hausza (Nigéria/Niger)
Liwaza"vigasz"Szuahéli (Tanzánia/Kenya)
Liziuzayani"fiatal"Yao (Malawi)
Lyabo"visszatért"Yoruba (Nigéria)

A szavazás várhatóan egy hónapig tart, Állatkertünk ugyanis úgy tervezi, hogy az orrszarvúborjú bemutatkozására, és a névadó ünnepségre április elején kerül sor – hacsak az időjárás nem lesz kedvezőtlen. A szavazás eredményének ismertetésére Gálvölgyi János színművészt, az Állatkerti Alapítvány fővédnökét kértük fel.

A győztes névre szavazók között állatkerti belépőjegyeket sorsolnak majd ki, sőt, a nyertesek elnyerik a kis orrszarvú "tiszteletbeli nevelőszülője" címet is.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink