Simogasd az Állatkertben!

2018-03-30

Nem maradnak ki a nyuszi-élményből az Állatkertbe látogató gyerekek: a húsvéti hétvégén több, kézhez szoktatott nyuszi is várja őket a Japánkertben felállított sátorban. Aki pedig egész évben szeretne nyulat, az jobb, ha örökbe fogadja Kendét vagy Kázmért!

A húsvéti nyusziknak általában szomorú sorsuk van: leggyakoribb, hogy néhány napos játszódás után megunják a gyerekek a gondozni való jószágot. Az otthoni tartási körülmények sem megfelelőek a fiatal állatoknak, megbetegednek a nem megfelelő tápláléktól, - sokuk elpusztul, vagy egyszerűen megunt játékként a szemétbe kerül. Az Állatkert sem fogad be (sok év óta) Húsvét után nyuszikat, éppen ezzel is hirdetve a felelős állattartás gondolatát: ne vegyél élő állatot ajándékba, csak akkor, hogyha hosszú évekre vállalni tudod gondozását!

Az állatkerti nyuszisimogatóban viszont valóban megismerkedhetnek az igazi nyuszikkal a gyerekek. Olyan állatokkal, akik valóban egészségesek, jó tartási körülmények között élnek, s biztosíthatják a gyerekek számára oly kedves érintési élményt.

Akik egész évben nyulat szeretnének – de nem tudják felelős módon tartani és gondozni őket – fogadják örökbe Állatkertünk üregi nyulait: Kendét vagy Kázmért. Kicsit kissebbek, mint a házinyulak vagy a mezei nyulak, a fülük is rövidebb, de nagyon helyes, szürkésbarna bundájú jószágok. Őket ugyan nem lehet simogatni (merthogy kiállított állataink közé tartoznak ugyanúgy, mint az oroszlán vagy az elefánt), de tiszteletbeli nevelőszüleik díszes oklevéllel bizonyíthatják „nyúlgazda” voltukat és meglátogathatják őket a májusi és októberi szülői értekezleteken!