Sikerrel mutatkozott be a Gorillák vagy szurikáták programunk a Good Impacton

2018-01-26

Megmérettetünk a mustrán – és szerencsére – egyáltalán nem találtattunk könnyűnek, sőt nagy érdeklődés övezte az állatkerti Alapítvány bemutatkozását.

 

A Good Impact egy olyan küllönleges vásár, amelyen civil szervezetek „árulják” a portékáikat a vállalati szféra számára, olyan különleges szolgáltatásokat kínálva, amelyben mindkét fél számára előnyös együttműködési kapcsolat alakul ki. A Civil Impact Nonprofit Kft szervezésében zajló esemény részvételi jogát Alapítványunk sikeres pályázattal nyerte el, hét másik kiváló civil szervezet (Bike Maffia Egyesület, Szatyor Közösség a Környezettudatos Életmódért Egyesület, Egyesek Ifjúsági Egyesület, Igazgyöngy Alapítvány, Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány, Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, "Jövőt nekik is" Alapítvány) társaságában.

Alapítványunk egy különleges csapatépítő programmal vett részt a bemutatón, pontosabban egy, az Állatkertben megtartandó csapatépítő program nyolc perces demoverziójával.

A nyolc perces bemutatkozási limit minden csapat számára kötelező volt , - számunkra külön kihívást jelentve, hogy miként lehet ilyen rövid idő alatt egy külső helyszínen bemutatni az Állatkert biztosította különleges lehetőségeket.

Csapatunk (Fiar Sándor, Mirtse Áron, Fülöp Zita és Beck Alexandra, alapítványunk elnökének, Montskó Évának vezetésével) igazán remekelt. Dzsungelbeli túlélőpróbát mutattak az érdeklődőknek.

Volt majompogácsa kóstolás, kígyósimogatás, zebrapata-tapogatás a titok-dobozban, orrszarvúk dominancia-harcának imitálása, - olyan feladatok, amelyek a kreativitás, vállalkozókedv, csapatmunka fejlesztésében segíthetnek, különleges, állatkerti élményeket kínálva.

Gorillák vagy szurikáták? Milyen csapatvonások, együttműködési stratégiák, hierarchia viszonyok jellemzik a csoportban élő állatokat? Melyek a hasonlóságok és a különbségek e téren az ember és állatcsoportok között?

A nyolc perces bemutatóban e kérdések megválaszolására persze nem maradt idő, - majd élesben, az állatkerti csapatépítő programon lesz részletes kiértékelés is.

Bemutatónk ugyanis annyira tetszett a Good Impact vásárlóinak (közel 40 cég képviselője volt jelen), hogy sokan jelezték érdeklődésüket, sőt egyikük, a PwC (PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft.) rögvest meg is vette szolgáltatásunkat. Az ő csapatépítő tréningjüket várhatóan áprilisban tartjuk majd az Állatkertben.