Sikeres volt a virtuális Állatkerti Nevelőszülők Találkozója

2020-05-18

Ha élőben nem is találkozhattak kedvenceikkel az örökbe fogadók május 17-én, a virtuális  eseménynek nagy sikere volt követőink körében.

 

A járványügyi korlátozások miatt zárva tartó Állatkertben sajnos elmaradt a tavaszi Állatkerti Nevelőszülők Találkozója, így virtuálisan próbáltuk meg kárpótolni az örökbe fogadókat a Facebook oldalunkon. Bár tudjuk, hogy ez nem pótolhatta a személyes állatkertlátogatás élményét, de így is sokakban felidézhette valamennyire az eseményeket.

Tartottunk virtuális állomásjátékot: egy térkép segítségével barangolhatták be a játékosok az Állatkert területét, - majd 120-an küldtek be helyes megfejtéseket, amelyek közül soroslással választottuk ki a három szerencsést, akik ajándék örökbe fogadást nyertek.

A nevelőszülői értekezleteket kis videofilmekkel pótoltuk. Ebben a formában csak a legnépszerűbb állatok nevelőszülői találkozhattak kedvenceikkel - sajnos a videok elkészíttetésében korlátozottak voltak lehetőségeink. Az FB- oldalunkra félóránként felkerülő hat kisfilmet (amelyben összesen 8 állatfaj: az elefántok, alpakák, zsiráfok, pingvinek, lajhárok, tigrisek, oroszlánok és a kispanda szerepelt) nagyon sokat láthatták, - valószínűleg még azok az örökbe fogadók is, akik egyébként a távoli vidékekről nem tudnának ellátogatni a budapesti Állatkertbe. Ezeket a kisfilmeket a későbbiekben youtube csatornánkra is feltöltjük, tehát a későbbi megtekintésre is lesz lehetőség.

Nagy siker volt a virtuális tombola is. A tombolajegyek megvételére a honlapunk Támogatás oldalára való utalással volt lehetőség. Összesen  532  db virtuális tombolaszelvény lelt ily módon gazdára (az adományok 500 forintonként 1 db tobolaszelvényt értek, így aki például 2000 Ft-ot utalt, négyszeresére növelte nyerési esélyét. A tombolára adományként  összesen 266 ezer forint érkezett, amelyet természetesen, mint minden más adomány esetében is, az Állatkert lakóinak jólétére fordítunk.

Az Állatkert vezetése arra is lehetőséget biztosít a nevelőszülőknek, hogy a május 17-én fel nem használt nevelőszülői kártyán – amely erre az Állatkerti Nevelőszülők Napján ingyenes belépést biztosított volna az Állatkertbe – az év további részében, 2020. december 31-ig bezárólag egy alkalommal tetszőleges időpontban fel lehessen használni.  

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink