Sikeres a mobiltelefon-gyűjtés, de…

2019-11-21

Hihetetlenül sok mobiltelefont kapunk az iskoláktól, akik csomagjaikkal rengeteget tesznek a gorillák élőhelyéért. Csak azok a töltők ne lennének…

 

Csak ámulunk és bámulunk, hogy milyen hatalmas csomagokat juttatnak el hozzánk a szorgalmasabbnál szorgalmasabb osztályok. Az egyetlen bökkenő, a csomagokból kibukkabó gubanc: sok telefontöltő is elbújik. Mivel a töltők főleg műanyaggal bevont rézdrótokat tartalmaznak, ebben a formában sajnos nem újrahasznosíthatók. Át kell válogatni a csomagokat, ami nem csak rengeteg időt és energiát vesz igénybe, és további gondunk keletkezik azzal, hogy a szintén veszélyes hulladéknak minősülő rengeteg műanyagot, vezeték, tartozékat, stb. szabályosan eljuttassuk a hulladéktárolókba.

Ezúton kérünk minden osztályt, hogy a mobiltelefonokat töltő nélkül adják le a gyűjtés során! A mobiltöltők egy része univerzális, az okostelefonok pedig akár napközben is lemerülhetnek, ezért érdemes lehet megtartani a régi mobilok töltőit is, hogy mindig kéznél legyenek. Jó hír viszont, hogy a tabletek az újrahasznosíthaság tekintetében megegyeznek a mobiltelefonokkal, így a tönkrement táblagépeket is leadhatjátok az Állatkerti Alapítványnál.

Izgatottan várjuk a további gyűjtések eredményeit! Vajon melyik osztály lesz a következő nyertesünk?

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink