Rozi, a kampányarc

2015-06-19

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a „Vigyázz rám” kampány keretében 2015. június 18-án jelképesen örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert idei első újszülöttjét, Rozit, a zebracsikót.

 

Rozikánál bájosabb partnert nem találhattak volna a gyalogátkelőhelyek – közkeletű nevükön: zebrák – körüli biztonságos közlekedés népszerűsítésére az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai. A kampány célja, hogy a rendőrség felhívja a figyelmet a közúti közlekedésben leginkább veszélyeztetett szereplőkre, köztük kiemelten a gyalogosokra és a gyermekek is minél korábban megismerjék a biztonságos közlekedés szabályait. Ebben segíthet Rozi, illetve az állatkerti alapítvány, mert  az ORFK-OBB szakembereivel közösen olyan együttműködésről gondolkodunk, amelyben játékos formában segíthetjük a balesetmentes közlekedéshez szükséges ismeretek és viselkedésmódok elsajátítását.

Az örökbefogadást tanúsító oklevelet Kiss Csaba r. alezredes, az ORFK-OBB főtitkára az állatkert látogatói előtt vette át Montskó Évától, az Alapítvány a Budapesti Állatkertért kuratórium elnökétől.