Röntgen-rejtvény

2015-04-14

Hetek óta rejtvény-játékkal hívjuk fel a figyelmet facebook oldalunkon arra, hogy már egy telefonhívással is támogathatják alapítványunk idei fő célkitűzését: mobil digitális röntgengépre gyűjtünk. Akik leghamarabb felismerik a közzétett röntgenképeken, hogy milyen állatról készült a felvétel, ajándékot kapnak. 

 

Állatorvosaink hét kontinens több mint ezer állatfajának tízezernyi egyedét kezelik, emellett évente másfél ezer sérült, elárvult, beteg vadon élő védett állat is érkezik az Állatkertbe. Az állatkerti és a mentett állatok ellátásához szükség lenne egy mobil digitális röntgenre, a régi műszer elavult, sokszorosan túlterhelt. A gorillák, vízilovak, oroszlánok mellett szárnyaszegett cinegék, fecskék, áramütötte sólymok, törött lábú sünök, azaz a legkülönbözőbb fajú és méretű állatok várnak az új röntgenberendezésre. Alapítványunk célzott adománygyűjtéssel szeretné megteremteni rá a fedezetet, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert állatorvosai még eredményesebben, jobb körülmények között dolgozhassanak.

Kevesebb, mint egy kávé ára a presszóban, egy pohár sör a büfében, - annak, aki adja. Aki kapja, óriási segítség lehet, hiszen sok kicsi sokra megy! Az adományvonalról indított telefonhívással is segítheti az Állatkertet! Aki a 13 600-as telefonszámon az 50-es melléket hívja, az hívásonként 250 forinttal járul hozzá ahhoz, hogy állatorvosaink mihamarabb új röntgengéppel vizsgálhassák a sérült állatokat.

Köszönet minden hívásért!