Paula, a meglepetés

2016-12-13

Nevezetes nap lesz 2016. december 13. Paula életében. Az aprócska,  Dél-Ausztráliában élő kovari  állatkerti példánya ugyanis mindeddig árva volt, életének három éve alatt senki nem akart nevelőszülője lenni. De megtört a jég: egyetlen napon három örökbe fogadó is jelentkezett!

Minthogy az állatkerti állatok örökbefogadása nem kizárólagos jog, egy-egy állatnak több nevelőszülője is lehet, így ezt a hirtelenjében megnőtt érdeklődést könnyen ki lehetett elégíteni. Így már Paula, a kovari is beléphetett a több örökbefogadóval is rendelkező állataink egyre népesebb csapatába.

Sajnos, még így is vannak „árváink”: például a két bájos muntyákszarvas gida, Dabang és Jingjing vagy a majmok között Viki, a vöröskezű tamarin vagy Merlin, a vörös vari. És jónéhány olyan állatunk is van, akiknek csak egy vagy két örökbefogadójuk van. Akik közülük választanának, érdemes végigböngészniük az örökbe fogadható állatok listáját.