Pandala az Állatkertben

2016-08-08

Milyen állat a pandala? Hát türkizkék, a koalák és pandák távoli rokona, a Pandala-szigetcsoport névadója, amely az emberek számára láthatatlan. Pontosabban, a gyermekek beleshetnek ebbe a csodavilágba, Parádi Orsolya mesés állatkerti kalauza segítségével.

 

Pötty, a pandalakölyök egy reggel eltűnik a Pandala-szigetekről. Trópusi mentőcsapat indul utána, és a nyomok egészen a Budapesti Állatkertig vezetik őket. Itt találkoznak Ashával, a kiselefánttal, aki segít nekik, hogy mielőbb megleljék az elveszett pandalakölyköt.

Több, mint 40 részletgazdag színező, 60 állati jó érdekesség a 150 éves Budapesti Állatkertről és lakóiról, 10 remek kézműves ötlet színesíti a kötetet, amely Állatkert 150. születésnapjára készült el.

 „Bár állatkertünk több lakója szerepelt már könyvben, most először fordul elő, hogy egy gyerekeknek szóló mesekönyv kifejezetten a Fővárosi Állatkertről szól. Ráadásul nem csak szórakoztat, foglalkoztat, de a maga kedves módján számtalan érdekes dolgot is megtanít a nálunk élő állatokról. Külön öröm, hogy ez a különleges könyv állatkertünk 150. születésnapjára készül el. Ennél szebb ajándékról nem is álmodhattunk volna.” –  méltatja a kötetet Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A mesés foglalkoztató kiadvány könyvbemutatójára az Állatkert 150. születésnapi ünnepségén, augusztus 9-én kerül sor 14 órakor.  Az alkotóval, Parádi Orsolyával a Kolibri Kiadó főszerkesztője, Balázs Eszter Anna beszélget. A bemutató után, ugyanazon a helyszínen közös mesekavics-festés és színezés 16 órától 17 óráig.