Oroszlán Szonja új kedvencei: Lajos és Dezső

2020-11-28

Örökbefogadott oroszlánja mellé új családtagokat választott Oroszlán Szonja. Az Állatkert iránti elkötelezettsége bizonyítékaként örökbe fogadta Lajost, az emut és Dezsőt, a gallérős páviánt.

Nem csak a konyhapultnál tüsténkedik mostanában Oroszlán Szonja mostanában.

Amellett, hogy ügyesen tüsténkedik a Konyhafőnök adásaiban, arra is kerít időt, hogy támogassa az Állatkertet.  Új „családtagokat” választott örökbefogadott oroszlánja mellé.

Micsoda család! A legkülönlegesebb: Basil – nomen est omen - , a fenséges hímoroszlán, aki mellé most örökbe fogadta a Fővárosi Állatkertből Lajost, az emut és Dezsőt, a galléros páviánt.Mindenki imádja az oroszlánokat – indokolta Szonja a választását – hiszen gyönyörűek! De ezekben a nehéz időkben, amikor a járvány miatt az Állatkert is zárva tart, a többi, kevésbé népszerű állatnak is szüksége van gondoskodásra.

Lajosnak és Dezsőnek csupán egy-egy tiszteletbeli nevelőszülője van, pedig ők is nagyon helyesek.

Lajos egy kíváncsi imposztor, akihez egész közel lehet kerülni az Ausztrál ösvényen – már ha nyitva van az állatkert - , Dezső pedig a kisfőnök a páviáncsapatban. Az oroszlánjaim mellé őket is örökbe fogadtam, hiszen az Állatkertnek így tudok segíteni!

Szonja – az állatkerti állatok mellett – még arról is gondoskodik, hogy Dani, a 23 éves lova békében és nyugalomban tölthesse öregkorát, és a szentendrei Árvácska állatmenhelyről örökbe fogadott  kedves kutyája, Honey sem szenvedjen hiányt semmiben.