Lajos

Emu

 

  • Faj: Emu
  • Ivar: Tojó
  • Születési dátum: 2014.03.20.

Jelenleg az emu a világ második legnagyobb madara. Magassága 160-180 centiméter, 50-60 kilogramm súlyú. A három ujjban végződő igen erőteljes lábainak köszönhetően 50 km/h sebességgel is tud futni.

Örökbefogadom!

 

 

Emu
Dromaius novaehollandiae
Emu
Emu

 

Földünk egyik legnagyobbra növõ madara. Szinte egész Ausztráliában, a nyíltabb pusztaságokon és az eukaliptusz erdőkben egyaránt otthon érzi magát. Tápláléka magvakból, gyümölcsökből, virágokból, fiatal hajtásokból, valamint rovarokból és apróbb gerincesekből áll. Szükség esetén akár 48 km/órás sebességgel képes szaladni és úszni is remekül tud.

Mivel az emu nem repül, tollazata egészen más felépítésű, mint a legtöbb madáré. Tollruhája laza szerkezetű, elkeskenyedő, már–már szőrszerű tollakból áll. Az egyes tollak tollsugarait sem kapcsolják össze horgacskák.

Az emutojások fél kg körüliek, és sötétzöld színűek. A kikelő fiókák tollazata egy darabig csíkos, és csak felnőve alakul ki a végleges tollszínük. A gyors növekedés érdekében az emucsibék táplálékában több az állati eredetű elem, a felnőttek táplálkozásában a növények vannak túlsúlyban.

 

Testméretek: magasság: 160–175 cm

Tömeg: 45–55 kg

Táplálkozás: növények, apró állatok

Társas viszonyok: párban él

Költési idõ: 56 nap

Fészekalj: 25–35 tojás szezononként

Élettartam: 30 év

Veszélyeztetettség: kevéssé fenyegetett

 

Elterjedés: Ausztrália

 

Nevelőszülők listája

  • Kiss Gergely
  • Mali Boglárka Anna
  • Tóth Stevo
  • Vincze Ernő
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása: