Gilda

Gundi

 

  • Faj: Gundi
  • Ivar: Nőstény
  • Születési dátum: 2012. 01. 10.

Örökbefogadom!

 

 

Gundi
Ctenodactylus gundi
Common gundi

 

A gundi Észak-Afrikában honos. A gundira madarak, kígyók, sakálok és a nomádok vadásznak, legveszélyesebb ellenségeik mégis a háziállatok, például a kutyák és a macskák.

A gundi bundája hosszú, bársonyos és sűrű. A bunda színe a sötétsárgától a szürkéig váltakozik. A gundi alaposan tisztogatja a bundáját, ugyanis a piszkos vagy nemezes bunda nem szigetel jól. Farka rövid és bozontos. Látása, szaglása és hallása jól fejlett. A felnőtt állatok gyakran figyelőállásba helyezkednek, és veszély esetén hangosan fütyülnek, hogy figyelmeztessék a többieket.

A gundi kolóniákat alkot, sziklákon él és nappal aktív. Tápláléka levelek, virágok, magok és növények szára. Az állat 2-4 évig él.

 

Fej-törzs-hossza 14-24 cm

Farokhossza 2-4,5 cm

Testtömege 165-340 gramm.

 

Elterjedés: Észak-Afrika

 

Nevelőszülők listája

  • Fábián Mónika
  • Zsótér Tünde
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása: