Önkéntes segítség

2017-06-07

Ablakpucolás? Nem tartozik az álom-munkák közé, még az otthoni néhány négyzetméternyi felületen sem. Önkéntes segítőink – a  Thermo Fisher Scientific magyarországi részlegének dolgozói  – mégis arra vállalkoztak, hogy megtisztítsák az állatkerti kifutók, bemutatók hatalmas üvegeit. Legalább  külső felületeket, hiszen a belső terekbe – az oroszlánok, jegesmackók, vadkutyák közé – természetesen ők sem mehettek be.

 

Vödrökkel, tisztítószerekkel, ablakmosó eszközökkel érkezett a jó kedvű csapat, miután hosszan képviselőjük, Fülöp Erika jelentkezett Alapítványunknál kérdezve, hogyan tudnának segíteni. Munkás kézre persze mindig szükség van az állatkertben, de mégsem könnyű feladat olyan tevékenységet találni, amelyet “kívülállók” is elvégezhetnek.

Az ajánlkozók – mert vannak ilyen megkeresések – szívesen vállalnának látványos, érdekesnek tűnő munkákat az állatok körül, ezek azonban általában szakértelmet kívánó, veszélyes munkakörbe számító tevékenységek.   Az egyszerű,  “piszkos munkákra” ritkán akad vállalkozó. A Thermo Fisher Scientific magyarországi csapata viszont nem volt válogatós: ők tényleg segíteni akartak, elvállalták a sziszifuszi munkát is. Egy nap alatt két tucatnyi jókedvű ember megtisztította  a fél  Állatkert ablakfelületeit. Sőt, még kétszáz kilónyi  gyümölcsöt is adomáynoztak az Állatkert lakóinak.

Köszönjük szépen az Állatkert lakói, dolgozói nevében a segítséget!