Októberben újrázunk a nevelőszülőkkel!

2016-05-24

Még frissek az emlékek: a sok-sok mosolygó arc, a töméntelen izgalmas kérdés, a tombola-nyertesek öröme, hiszen alig két napja, hogy megtartottuk tavaszi nevelőszülői értekezletünket. Jó mulatság, férfimunka volt, - mondhatnánk, de ez így nem igaz. A rendezvény sikeréhez az örökbefogadott állatok és a nevelőszülőként megjelent gyerekek, anyukák (és persze az apukák) is hozzájárultak.

 

 

 

Az egyik „főszereplő” Német Lóci volt, aki ünnepélyes keretek között fogadta örökbe Nívát, a fenséges szibériai tigrist. A népszerű színművész kisfia  - aki apukájával együtt gyakori látogatója az Állatkertnek - azt mondta, nem is gondolkozott másik állaton, annyira kedveli ezeket a gyönyörű nagymacskákat. 

A tigrisek egyébként hatodikak az örökbefogadott állatok népszerűségi listáján, épphogy megelőzve a szurikátákat. A legnagyobb kedvencek – immár egy éve – a koalák, a legnagyobb „vesztes” pedig Asha, a kiselefánt. Élete első két évében magasan vezetett az örökbefogadott állatok között, mostanra visszaszorult Vobara és Nur-Nuru-Bin mögött a harmadik helyre. Persze, ezen nem szomorkodik Asha sem, a negyedik évében járó elefántlányka szépen cseperedik, mint ahogyan beszámolt a nevelőszülőinek a „kicsike” állapotáról gondozója,  Ilcsin László.

De sokan tolongtak a bemutatós állatok „osztályfönőkénél”, Glavanovits Tamásnál, vagy Kövér Árpádnál, a szintén nagy kedvenc zsiráfokról érdeklődve, és a többi, összesen két tucatnyi gondozó sem panaszkodhatott az érdeklődés hiányára. 

A nevelőszülői találkozón több mint 1100-an vettek részt, a leadott meghívószelvények tanusága szerint. Prof. Dr. Persányi Miklós, főigazgató üdvözlő beszédében köszönetet mondott valamennyiüknek az Állatkert erkölcsi és anyagi támogatásért. Montskó Éva, az Alapítvány elnöke az új célokról is beszámolt: hiszen most éppen az állatoknak szánt környezetgazdagító játékokra gyűjt az Alapítvány a MagNetBank KAP programja segítségével.

Az állatkerti nevelőszülők találkozóján remélhetőleg mindenki talált kedvére való elfoglaltságot egész napra. A nap az egyik fénypontja természetesen a tombola volt: hatvan ajándékcsomag talált gazdára. (A tombola bevételével is az állatkerti állatok jólétéhez járulunk hozzá.)

Este hat óra tájban, az Állatkert zárására az Állomásjáték díjai, a Bombi szeletek és az Állatvilág magazinok is kézbe kerültek, s a hirtelen beállt csendben hamar megfogalmazódott: köszönjük állatkerti Nevelőszülők, hogy eljöttetek! Köszönjük mindenkinek a támogatását, különösképpen Németh Kristófnak, hogy segít még ismertebbé tenni Alapítványunk célkitűzéseit! Köszönjük az gondozóknak a sok kedves történetet védenceikről, s hogy olyan sok szeretettel és hozzáértéssel viselik gondjukat.

Fél év sem kell már, hogy az októberi nevelőszülői értekezleten újra találkozhasson e nevezetes társaság.