Nyuszi-simi a Japánkertben

2017-04-14

Az állatkerti nyuszisimogatóban mindenki jól érezheti magát: a gyerekek, mert hozzáérhetnek a puha, szuszugó kis szőrmegombócokhoz, az anyukák-apukák, mert sikerül megfelelni csemetéik kívánságának és még a nyuszik is, hiszen „váltott műszakban” állják a húsvéti forgalmat, s gondos ápolók vigyázzák, hogy bajuk ne essen.

 

Ne vegyen senki élő nyulat ajándékba - hallani sok helyről húsvétkor a figyelmeztetést. Nem alaptalanul: a néhány napos szórakozás után a legtöbb nyuszival nem tudnak mit kezdeni a gazdáik.

A tapasztalatok szerint a húsvéti nyulak zöme hamar elpusztul: vagy a szakszerűtlen tartás miatt, vagy azért, mert a megunt jószágokat szélnek eresztik a felelőtlen gazdák a parkokban, kertekben.

Az Állatkert hosszú évek óta segít abban, hogy a gyermekek ne maradjanak igazi nyuszi-élmény nélkül Húsvétkor. Idén is kézhez szoktatott tapsifülesek várják a gyermekhadat, örömöt okozva ezzel a cirógatásra vágyó kicsiknek és a felelős állattartás iránt elkötelezett szüleiknek. Mindazoknak, akik tudják: az állatok otthoni tartásához megfelelő körülményeket kell teremteni, és a nyusziknak a legritkább esetben felelne meg a városi lakások és az élő játékszereket hamar megunó kisebb-nagyobb gyermekek.

Aki nyuszi-simire vágyik, péntektől hétfőig megteheti az Állatkertben. Sőt, még sok más érdekességet is láthat, tapasztalhat, - igazi ünnepi program.