November: elefántok az élen

2017-12-04

Mind az egyéni, mind a csapatversenyt magasan nyerték az elefántok novemberben a legnépszerűbb állatok listáján, köszönhetően a majd egymázsás „csöppség”, Arun érkezésének.

 

Az örökbefogadások száma alapján havonta elkészíti Alapítványunk az állatkerti állatok népszerűségi listáját, ami novemberben tökéletesen hozta a papírformát: Arun megszületése miatt elefántdömping a jellemző. A tündéri kölyök magasan a legnépszerűbb állat volt és összességében is az elefántokat fogadták örökbe legtöbben novemberben.

Az elefántokra irányuló közfigyelem további jele, hogy Asha, az ötödik évében járó nagyobbacska kölyök szerezte meg a második helyet, míg a képzeletbeli dobogó megosztott harmadik helyére Aurora, a bájos kispanda és Niva, a csodaszép nőstény tigris került.

A TOP 10 további helyeit a holtversenyek jellemzik: ötödik-hatodik helyen Irungu, a februárban született zsiráfbika és Hedvig, a hóbagoly végzett, míg a további helyeken egyenlő örökbefogadási számmal Angel, az elefánt-mama, Fülöpke, a pingvin, Golom az ezüsthátú gorilla, Nana, az üregi bagoly, Viola, a wombat és Zawadi, a szurikáta végzett.

A csapatversenyben élre álló elefántok mögött az örökös kedvencek, a 8 főből álló zsiráfcsorda áll a második helyen. Nagyon kedveltek a pingvinek is – ők lettek ebben a hónapban a bronzérmesek -, igaz, ők összesen 23-an vannak.  Így közöttük megoszlik az örökbefogadások száma, ami az egyéni versenyben való jó helyezésüket gátolja ugyan, de népszerűségüket az is jelzi, hogy mindig sok látogató nézelődik a pingvinek medencéje előtt.