Nevelőszülők találkozója az Állatkertben

2005-10-20

Az Állatok világnapján, október első vasárnapján alapítványunk 13. alkalommal rendezte meg a Nevelőszülők Talákozóját. Ezen a napon díjtalanul léphettek be az állatkertbe mindazok az örökbefogadó szülők, akik az előző évi rendezvény óta fogadtak örökbe állatkerti állatot vagy akár növényt, és az oklevélhez csatolt meghívót a belépéskor felmutatták.

Az alapítvány munkatársai ajándékkal kedveskedtek a nevelőszülőknek: választani lehetett egy finom Bécsi perec vagy egy szép cserepes növény között.

Szabon Márta, az Állatkert szakreferense nyitotta meg az egész napos rendezvényt, majd Barta Odette, az alapítvány titkára köszöntötte a nevelőszülőket.

Örömmel számolt be arról, hogy évről-évre egyre több adományt kapunk az örökbefogadóktól és az 1 százalékos adó-felajánlások nagysága is lendületesen emelkedik. A 2004. évi felajánlás már 14. 6 millió forintra emelkedett. Nagyon büszkék vagyunk, arra, hogy sokan tartják támogatásra érdemesnek az alapítványon keresztül az Állatkertet.

Az elmúlt három évben összegyűlt 66 millió forintból a Tigriskifutó, a Gorilla-és orángután-kifutó, valamint a Vízparti Élet Háza felújítását támogatta az alapítvány. Idén ez idáig több mint 12 millió forinttal járultunk hozzá az állatok takarmányozásához. Megjegyezte, hogy az Állatkert 2004. évi takarmány költsége közel 63 millió forint volt.

Természetesen ezen a napon is lehetett örökbe fogadni, több mint negyveven éltek is a lehetőséggel. Az örökbefogadás eredménye mintegy 200 ezer forint volt.

Köszönjük örökbefogadóinknak az adományokat, köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat. Reméljük, minél többen eljönnek a júniusi szülői értekezletre is, melyen ismét részletes információt kaphatnak örökbefogadott "gyermekükről".

Sok szeretettel várjuk Önöket és természetesen a leendő nevelőszülőket is!