Nálunk már majdnem karácsony van…

2016-11-17

Előkészítettük a karácsonyi okleveleket, feltöltöttük a fénykép-készletet, halomba rendeztük a jövő évi naptárakat, s mindjárt érkezik a nyomdából a karácsonyi szórólapunk is. Hogy azok is megtudhassák, akik eddig még nem…

 

Felesleges újabb sálat, kesztyűt, monogramos bögrét pakolni a karácsonyfa alá, vagy unalmas ötleteket erőltetni: állati jó meglepetést készíthetnek elő szeretteinknek úgy is, ha nem szaporítják az elcsépelt ajándékok sorát. Adhatnak viszont zsiráfot, elefántot, oroszlánt, tigrist, koalát vagy sörényes hangyász-bébit - mégpedig valódit -, ha örökbe fogadják az Állatkert lakói közül kedvencüket. Igaz, hazavinni nem lehet őket – mit is kezdene otthon egy vízilóval vagy óriásvidrával -, de karácsonyi oklevél tanúsítja figyelmes gesztusát: a félénk gyermeknek az oroszlán bátorságot sugallhat, a tunyának egy kis fricska a lajhárkölyök. A langaléta kamasznak önbizalom-erősítő a zsiráf, a szemüvegesnek a pápaszemes pingvin, a nyápic előtt példamutató az erőtől duzzadó gorilla. És ott van még a tömérdek cukiság: a pajkos orángután bébik, a bájos kispanda kölyök, vagy az újszülött sörényes hangyász, aki tán nem véletlenül kapta a Bejgli nevet!

Bátran lehet válogatni köztük, biztosan örömet szereznek vele, mégpedig többszörösen! A megajándékozott számára állati jó meglepetés, nem csak az díszes oklevél, hanem a vele járó meghívó is a jövő évi nevelőszülői értekezletekre. Alapítványunk számára pedig egy újabb lépés küldetésünk teljesítése felé: az állatkerti állatok örökbefogadása révén gyűjtött támogatásokat a kertlakók tartási körülményeinek javítására, a kifutók környezetgazdagítására, korszerű állatorvosi eszközök, prémium-táplálék kiegészítők beszerzésére fordítjuk. Így állataink számára egész évben „karácsony” lehet.