Mongúzaink is megkapták a magukét

2020-10-29

Ajándékot kapott a mongúzcsapat, - rögtön mind a három faj! A zebramongúzok, a törpemongúzok és a rókamanguszták nagy érdeklődéssel vették birtokba az állati játékokat.

Kíváncsiak, örökmozgók és kielégíthetetlen étvágyúak: ez jellemi az állatkertünkben élő mongúzféléket, akiknek átadtuk Alapítványunk ajándékait. Az „állati játékok”, különböző etető- és foglalkoztató szerkezetek változatossá teszik a kifutóikat, felkeltik kíváncsiságukat, újabb és újabb keresésre, kutatásra ingerlik őket, nehogy beletespedjenek az állatkerti kényelembe.

Alapítványunk „Játékot az Állatoknak” programjában már sokféle állatnak adott különböző környezetgazdagító eszközöket, sőt, még többet tervezünk is, várva, hogy beérkezzenek az országba a külföldről megrendelt nagyobb foglalkoztató eszközök. Idén abból a forrásból szerezzük be ezeket, amelyeket honlapunk Támogatás aloldalán keresztül utaltak jóakaróink, pontosabban mindazok, akik állatkertünk lakóinak akarnak jót. Ide folytak be a virtuális szülői értekezleten meghirdetett tombola-jegyek átutalásai is.

A mongúzok fokozott aktivitásukkal, a látogatók számára is élvezhető ügyes keresgélésekkel mutatják: hálásak az adományokért. Alapítványunk köszöni a támogatásokat. Folyamatosan gyűjtjük be az állatkertészek javaslatait újabb és újabb örömszerző, állati ajándékok beszerzésére.