Mézeskalács, alma, dió, mogyoró – megjött a Mikulás a gorillákhoz.

2019-12-06

Kiscsizmájuk nincsen, ezért különleges (cukorszegény) mézeskalács-tálban kapták meg a finomságokat a gorillák! A Mikulás-hétvége az Állatkertben róluk is szól, hiszen élőhelyük védelmében három napig 200 Ft-os jeggyel jöhetnek be a rossz mobiltelefonokat leadók!

 

Kedvezményes belépő jár mindazoknak, akik egy-egy használaton kívüli mobiltelefont adnak le az Állatkertben. Az akció célja, hogy a telefonok újrahasznosításával csökkenjen az afrikai őserdőkben, éppen a gorillák (csimpánzok és bonobók) élőhelyén folytatott bányászat.

Az Állatkerti Alapítvány már tavasszal csatlakozott a magyarországi Jane Goodall Intézet „Passzold vissza, tesó” kampányához, iskolákat megcélozva az akcióval. Az az osztály, amelyik egy adott hónapban a legtöbb rossz mobiltelefont adja le az Alapítványnál, különleges állatkerti sétát nyer, ahol a gorilla-gondozók az idegenvezetők.

A Mikulás hétvégén az Állatkert minden látogatója csatlakozhat a gorillák védelmében indított akcióhoz: csak egy használaton kívüli mobiltelefont kell leadni a kapuknál. Nem csak a gorillák, a látogatók is nyernek az akción, hiszen most – a rossz mobilokért cserébe - kétszáz forintért jöhetnek be az Állatkertbe.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink